ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ | ΣΑΝ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
Ο γνωστός Chef Διονύσης Παπανικολάου ανοίγει την καρδιά του στο Estiatoria.gr και μιλάει για το πως ξεκίνησε η αγάπη του για τη μαγειρική, τη μετέπειτα πορεία του, την εντρύφηση στις συνταγές με ψάρι και θαλασσινών, τη δημιουργία του βιβλίου του, και για το σήμερα στο εστιατόριο Su Casa στη Γλυφάδα.
► Η αγάπη του για την μαγειρική αρχίζει από τα παιδικά του χρόνια, πιο συγκεκριμένα από την κουζίνα της μητέρας του. Κατάγεται από την πλούσια πεδιάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία σνυδυάζει μεγάλο πλήθος ποικιλιών σε λαχανικά και πολλά είδη ψαριών γλυκού νερού και θαλασσινών. Από την συναναστροφή του με τους ψαράδες ήρθε σιγά σιγά σε επαφή με τα ίδια τα ψαρικά. Ψάχνοντας για τα μυστικά της mεσογειακής δίαιτας παράλληλα με τις σπουδές του ταξίδεψε στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας καθώς και σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Στο Αγιον Όρος που βρέθηκε, έμεινε έκπληκτος από τους νέους πρωτότυπους συνδυασμούς μαγειρικής που γνώρισε. H αγιορείτικη κουζίνα τον εντυπωσίασε και σφράγισε την φιλοσοφία του γύρω από την μαγειρική, έχοντας τεράστιο εύρος από το λιτό πιάτο της ερήμου μέχρι το πλούσιο των πανηγυρικών αγρυπνιών των κοινοβίων. Εμπνεύστηκε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους από τους οποίους δεν πήρε μόνο την τέχνη της μαγειρικής αλλά κυρίως την αγάπη και την απλότητα τους. Για πάνω από είκοσι χρόνια ο Διονύσης Παπανικολάου ασχολείται και προβάλλει την Μεσογειακή δίαιτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναδεικνύοντας τα προϊόντα της Ελληνικής γης και θάλασσας. Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα παίζει πρωταρχικό ρόλο στις συνταγές που ακολουθούν παντρεμένες φυσικά με μεράκι και αγάπη. Με το βιβλίο του ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ – SEAFOOD ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ προσφέρει μετά από παράκληση πολλών φίλων του και γνωστών, μέρος από ένα μεγάλο σύνολο πρωτότυπων συνταγών που δημιούργησε. Ευελπιστεί πλέον και σε επόμενες “μαγειρικές συναντήσεις” στο προσεχές μέλλον. Γιατί το μαγείρεμα σαν διακόνημα ξεκίνησε… και έτσι είναι

♦ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SU CASA
Έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την κουζίνα του Chef Διονύση Παπανικολάου στη Γλυφάδα στο υπέροχο εστιατόριο Su Casa!


►ΔΕΙΤΕ ΤΟ SU CASA ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΔΩ