IL BASILICO | ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ! Η “TASTING TEAM” ΤΟΥ ESTIATORIA.GR ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ… Exclusive & Highly recommended by Estiatoria.gr

Η tasting team του Estiatoria.gr επισκέφτηκε πρόσφατα το νέο ιταλικό εστιατόριο IL BASILICO στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι πρώτες εντυπώσεις, με λίγα λόγια, για το IL BASILICO,  είναι ότι πρόκειται για ένα από εκείνα τα εστιατόρια που έρχονται για να γράψουν ιστορία! Το μενού του IL BASILICO υπογράφει ο βραβευμένος σεφ Master Instrutore, Temi Kosova, ανεβάζοντας τις γευστικές  προσδοκίες στα ύψη και υπόσχεται να κάνει πράξη μια γαστρονομική εμπειρία που θα ικανοποιεί και τις πέντε αισθήσεις μας, όπως ακριβώς κάνουν στην Ιταλία…

Chef Temi Kosova

Ο Chef Temi Kosova μας εξηγεί πώς σε αυτό το project σκοπός είναι σε μία ανοιχτή κουζίνα να προσφέρει στους πελάτες #educazionenapoletana, όπως αρέσει στον Chef να ονομάσει την κουζίνα του, με καθαρές γεύσεις  και φρεσκότατα γνήσια ιταλικά προϊόντα, τα οποία βρίσκονται κρεμασμένα στη βιτρίνα, περιμένοντας την εντολή για να κοπούν φρεσκότατα μπροστά στον πελάτη με παραδοσιακό τρόπο, όπως για παράδειγμα με την χειροκίνητη ιταλική ζαμπονομηχανή… Ακόμα και αυτή η μικρή λεπτομέρεια, σημαντική όμως, καθώς το αλλαντικό δεν χάνει την φρεσκάδα του από την ζεσταμένη λεπίδα της ηλεκτρικής μηχανής, μας φανερώνει πόσο πιστά τηρεί το Il Basilico την ιταλική γαστρονομική φιλοσοφία…

Ο ξυλόφουρνος που κλέβει την καρδιά μας, μας βεβαιώνει ότι το εστιατόριο έχει όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει μια Vera Pizza Napoletana!

Ο σεφ έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά προσεγμένο μενού ολοκληρωμένο όχι μόνο με χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά pasta & pizza, αλλά και με  πολλά αλλά πιάτα όπως  risotto και πολλά ορεκτικά και δημιουργικές πλούσιες σαλάτες.

Δοκιμάσαμε συνδυάζοντας με ιταλικά κρασιά, Ταλιάτα Black Angus outside skirt…

Δοκιμάσαμε συνδυάζοντας με ιταλικά κρασιά, Ταλιάτα Black Angus outside skirt, τα χειροποίητα ραβιόλια με γέμιση μάγουλα μοσχάρι, άγρια μανιτάρια πορτσίνι με φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα τα οποία ήταν θεϊκά, ένα Risotto με μια ολόκληρη Burrata στη μέση και μια καταπληκτική Pizza με προσούτο San Daniele… O Chef Temi Kosova, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης της φυσικής ωρίμανσης σε ότι αφορά την «επιστήμη» της ζύμης και με την φινέτσα που τον χαρακτηρίζουν, σας βεβαιώνoυμε ότι θα γευτείτε την καλύτερη pizza όπως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει στην Ελλάδα!

Προτείνεται από το Estiatoria.gr – Σας προτείνουμε ό,τι νέο και ποιοτικό συμβαίνει από τον χώρο των εστιατορίων!

 

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ IL BASILICO ΕΔΩ