Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΓΓΗΣ μιλάει στο ESTIATORIA.GR για το επιτυχημένο & βραβευμένο του project “ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ Souvlaki Bar” στην Κέρκυρα

Ο Κωνσταντίνος Κολάγγης είναι ένας νέος επιχειρηματίας της Κέρκυρας που ξεχώρισε στην εστίαση με ένα δυνατό project το «ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ Souvlaki Bar»! Κέρδισε τόσο την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, όσο και την πολύτιμη διάκριση με το Gold Award of Quality & Taste 2021 των Estiatoria.gr Golden Awards® Πανελλαδικός Θεσμός Βραβείων Ποιότητας & Γεύσης. Το Estiatoria.gr συνάντησε τον Κωνσταντίνο Κολάγγη  με σκοπό μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη! Όσο για τις γεύσεις που προσφέρει…, είναι άκρως ποιοτικές και γευστικά καινοτόμες!

Κωνσταντίνος Κολάγγης

-Πως καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα τόσο δυνατό food concept και μάλιστα να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου, κάτι που σας οδήγησε στην επιτυχία και στην βράβευση του «ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ Souvlaki Bar» σαν ένα από τα κορυφαία σημεία γεύσης σε όλη την Κέρκυρα;

-Οι σκέψεις μας έγινα πράξη με βήματα αργά και σταθερά . Στόχος μας, εξ αρχής, ήταν να δημιουργήσουμε έναν συνδυασμό γεύσεων , στον οποίο θα κυριαρχεί η παράδοση αλλά θα είναι φανερή και η αίσθηση του σήμερα. Η εμπιστοσύνη του κόσμου ήρθε σταδιακά και ομολογώ πως στην αρχή υπήρχε δισταγμός , που στην πορεία, βέβαια,  άλλαξε.

-Το Gold Award 2021 των Estiatoria.gr Golden  Awards και το Gold Award 2022 στα Delivery Golden Awards ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα . Πως εκλαμβάνετε αυτές τις επίσημες διακρίσεις και πως αυτές επηρεάζουν το μέλλον της Σέσουλας;

-Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και η φυσική μας παρουσία στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , όπου έλαβε χώρα η απονομή, ήταν για εμάς συγκλονιστική , μοναδική εμπειρία. Αυτές οι διακρίσεις είναι η απόδειξη ότι βαδίζουμε σε σωστά μονοπάτια. Ο πήχης αυτόματα ανεβαίνει και αυτό μας κάνει να συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο για να δίνουμε περισσότερα στον κόσμο που μας στηρίζει.

-Τι είναι εκείνο που κάνει το τελικό αποτέλεσμα τόσο τέλειο στα μάτια του καταναλωτή και την απόλαυση τόσο μοναδική για τις δημιουργίες σας;

-Σπουδαίο ρόλο παίζει το ότι σχεδόν όλα μας τα προϊόντα  είναι χειροποίητα. Σε δεύτερη φάση , εξίσου σημαντικό είναι  το καλό και ομαδικό κλίμα που μας χαρακτηρίζει , η πειθαρχία , ο σεβασμός , κατάθεση του καλύτερου εαυτού των εργαζομένων μας, είναι στοιχεία φανερά που αντιλαμβάνεται ο κόσμος . Τέλος , οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα προσεκτικά επιλεγμένες και ποιοτικά ενδεδειγμένες.

-Ποια είναι τα signature dishes της Σέσουλας και ποιες οι αγαπημένες σας  προτάσεις προσωπικά για εσάς;

– Υπάρχουν πολλά αγαπημένα πιάτα , όμως ξεχωρίζει η crispy chicken salad, με την χειροποίητη βινεγκρέτ μαγιονέζας , που έχει χαρακτηριστεί μοναδική από πολλούς. Επίσης , τα “burgerakia” με φρέσκο ψωμάκι φούρνου και σπιτικό κιμά μοσχάρι ή κοτόπουλο, δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει από το κοινό μας. Τώρα , αν με ρωτάτε προσωπικά , δική μου  αγαπημένη επιλογή είναι το μοσχαρίσιο σουβλάκι γάλακτος με teriyaki sauce που είναι ένας γευστικός παράδεισος!

-Το σουβλάκι είναι ένα «εθνικό προϊόν» που προάγει την ethnic- local γαστρονομία του τόπου μας. Πως εσείς αντιλαμβάνεστε αυτή την έννοια και πως για εσάς θα πρέπει αυτή να διαμορφώνεται μέσα στα χρονικά;

-Το σουβλάκι, πηγή αυθεντικού ελληνισμού, αξίζει τον σεβασμό μας και φαίνεται πως η πορεία στις προτιμήσεις του κόσμου  του τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική και αυτό φέρνει και την εξέλιξη του. Ένα κάλο κατάστημα , που μπορεί να προσφέρει γρήγορο και ποιοτικό φαγητό , αν μη τι άλλο δεν έχει να φοβηθεί για την πελατεία του. Ο κόσμος αναζήτα την ταχύτητα λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής , αλλά και την ποιότητα γιατί δεν παύει να μιλάμε για το φαγητό του. Σαφώς , αυτό που δεν αλλάζει είναι πως η παράδοση για το σουβλάκι μας θα είναι πάντα  χαραγμένη μέσα μας .

-Μιλήστε μας  τον Κερκυραϊκό πολιτισμό και την γαστρονομία του τόπου σας αλλά και την παγκόσμια αλληλεπίδραση του μέσα από τον τουρισμό. θα θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις ενός νέου επιτυχημένου επιχειρηματία όπως εσείς.

-Κάτι που θα χαρακτήριζε τον κερκυραϊκό πολιτισμό είναι το ταπεραμέντο και η αίσθηση της φιλοξενίας, έτσι μάθαμε να ζούμε, ντόπιοι ξένοι όλοι μαζί . Η ποιότητα της γαστρονομίας στο νησί τα τελευταία χρόνια έχει απογειωθεί με πολλά εστιατόρια να έχουν διακριθεί σπουδαία πανελλαδικά. Η εποχή προχωράει και οι εξελίξεις τρέχουν σε ρυθμό που η μοναδική λύση είναι για να προλάβεις και να ξεχωρίσεις είναι η αδιάκοπη προσπάθεια , η φαντασία για καινούργια πράγματα . Αντικειμενικά , αυτό ισχύει σε κάθε κλάδο. Ο τουρισμός , λοιπόν , είναι για εμάς κινητήριος δύναμη για βελτίωση. Θέλουμε οι φιλοξενούμενοι μας να φεύγουν με τις πιο όμορφες γευστικές αναμνήσεις.

-Ποια είναι τα επόμενα πλάνα για εσάς και το «ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ Souvlaki Bar»;

-Άμεσοι στόχοι μας είναι  η επέκταση του εξωτερικού μας χώρου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για του πελάτες να απολαμβάνουν το φαγητό τους με ηρεμία. Είναι σημαντικό για εμάς ο καλαίσθητος χώρος. Υπάρχουν πολλές σκέψεις στο «συρτάρι» για ένα δεύτερο κατάστημα σε κάποια άλλη πόλη ίσως , αλλά και πάλι όλα αυτά ανήκουν στο μέλλον και ο χρόνος θα τα αξιολογήσει.

-Ποιες είναι οι ασχολίες του Κωνσταντίνου Κολάγγη εκτός των εργασιακών υποχρεώσεων;

-Ο ελεύθερος μου χρόνος αν και πολύ περιορισμένος γεμίζει με προπονήσεις στο γυμναστήριο. Τους τελευταίους μήνες , ξεκίνησα να ασχολούμαι με το squash, ένα άθλημα που με εκτονώνει , με αποφορτίζει από την ένταση της δουλειάς και το άγχος. Επιπλέον μου αρέσει να βλέπω ταινίες και να χαλαρώνω παρέα με την αγαπημένη μου «Ιολη»(σκυλίτσα) .  Τέλος προσπαθώ έστω μια φορά την εβδομάδα να βλέπω τους φίλους μου και να κάνουμε πράγματα μαζί όπως βόλτες και διασκέδαση.

 

ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ Souvlaki Bar ΕΔΩ