ΠΟΙΟΙ PASTRY CHEF ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ… OVERALL: Η ΠΡΩΤΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ CROISSANTERIE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ  #Exclusive by Estiatoria.gr

Το Overoll Croissanterie, άνοιξε τις πόρτες του για τους λάτρεις του κρουασάν στις αρχές Νοεμβρίου 2020 στο κέντρο της Αθήνας, στην Πραξιτέλους 27. Η ιδέα προήλθε από τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους ζαχαροπλάστες, τον Άλκη Ζέρβα, τον Ιωάννη Κίκιρα και τον Σπύρο Παππά, οι οποίοι είχαν την επιθυμία να φέρουν και στην Αθήνα, τη νοστιμιά του Γαλλικού κρουασάν.

Στην καθημερινή τους ζωή, οι τρεις συνεργάτες καλούνται να δημιουργήσουν πολλά διαφορετικά και περίτεχνα εδέσματα, όμως η ζεστασιά και νοστιμιά της σφολιάτας, αποτελούσε και αποτελεί μεγάλη αγάπη και των τριών. Από αυτή την αγάπη, ξεκίνησε και το όραμά τους, να καταφέρουν να δημιουργήσουν οι ίδιοι, την πρώτη αυθεντική croissanterie της Αθήνας, με γεύσεις που θυμίζουν Γαλλία!

Από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Γιάννης Κίκιρας, Σπύρος Παππάς και ο Άλκης Ζέρβας, οι τρεις νέοι ζαχαροπλάστες πίσω από την ιδέα του Οveroll.

Η έμπνευση για το προϊόν αλλά και το ευρύτερο ύφος του μαγαζιού, ήρθε από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία και το Lune Croissanterie και το Rollers Bakehouse. Το ένα πιο industrial και το άλλο πιο ζεστό και cozy, έδωσαν έμπνευση στους συνεργάτες, οι οποίοι δημιούργησαν ένα περιβάλλον με ζεστό χαρακτήρα και funky διάθεση και χρώματα.

Μπαίνοντας στον χώρο του Overoll ή και από το δρόμο ακόμα, φαίνεται η βιτρίνα με τα κρουασάν, η οποία καλεί τους περαστικούς να δοκιμάσουν, αν προλάβουν! Ο σκοπός του open space χώρου, έχει να κάνει με την αίσθηση που ήθελαν να προκαλέσουν, αυτήν του ότι όλοι μπορούν να δουν τι συμβαίνει μέσα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης λειτουργεί εν μέρει σαν συμμέτοχος ή παρατηρητής της δημιουργίας ενός κρουασάν, και του δημιουργείται μια αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, ακριβώς αυτό που στόχευαν να πετύχουν ο Άλκης, ο Γιάννης και ο Σπύρος.

Πλέον, στον κατάλογο του Overoll έχουν προστεθεί και νέα προϊόντα, όπως spread σοκολάτας, αμυγδάλου, φιστικιού και κάστανου, αλλά και ροφήματα με λευκή, μαύρη και σοκολάτα γάλακτος. Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στο Overoll, φτιάχνονται με πολλή όρεξη και μεράκι στο εργαστήριο του μαγαζιού.

Όσον αφορά στο προϊόν, από την αρχή της συνεργασίας τους και οι τρεις ζαχαροπλάστες είχαν αποφασίσει ότι δεν θα θυσιάσουν ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των κρουασάν τους. Γι’ αυτό το λόγο επιλέγουν τα καλύτερα υλικά, από το βούτυρο και το αλεύρι, μέχρι τα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται για κάθε ένα κρουασάν. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα καφέ, με επιλεγμένο συνεργάτη την Taresso με τον artisanal καφέ της. Αντίστοιχα ποιοτικά standards υπάρχουν και στο τσάι, όπου για συνεργάτη έχουν επιλέξει την Γαλλικής προέλευσης, Kusmi Tea.

Το Overoll είναι ανοικτό τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 8:00 μέχρι τις 16:00. Τηλ. 21 1419 8151

Προτείνεται από το Estiatoria.gr – Σας προτείνουμε ό,τι νέο και ποιοτικό συμβαίνει από τον χώρο των εστιατορίων & της ποιοτικής γεύσης!