Αναλυτική Αναζήτηση Εστιατορίων

Αναζήτηση με κατηγορία

Newsletter

Κάθε εβδομάδα τα καλύτερα νέα της πόλης στο e-mail σας!

 

 

 

 

Η αγορά στο πιάτο σου new

   

Βρείτε Εστιατόριο με Περιοχή

Αγία Βαρβάρα Αγία Παρασκευή Αγιος Δημήτριος Αγιος Ιωάννης Ρέντη Ακρόπολη Αλιμος Αμπελόκηποι/Πανόρμου Ανάβυσσος Ανατολική ακτή Ανοιξη Ανω Πετράλωνα Αφίδνες/Κιούρκα Βάρκιζα Βαρυμπόμπη Βούλα Βουλιαγμένη Βριλήσσια Γαλάτσι Γλυφάδα Δάφνη Δροσιά Ίλιον Καισαριανή Κάλαμος Καλλιθέα Καπανδρίτι Καρέας Κέντρο Κεραμεικός/Γκάζι Κεφαλάρι Κηφισιά Κινέτα Κολωνάκι Κορωπί Λαύριο Λουτράκι Λούτσα - Αρτέμιδα Λυκόβρυση Μακρυγιάννη Μαραθώνας Μαρούσι Μελίσσια Μεταμόρφωση Μοναστηράκι/Ψυρρή Μοσχάτο Νέα Ερυθραία Νέα Ιωνία Νέα Μάκρη Νέα Σμύρνη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Νέο Ηράκλειο Νέο Ψυχικό Νίκαια Παγκράτι/Βύρωνας Παιανία/Κάντζα Παλαιό Φάληρο Πάρνηθα/Θρακομακεδόνες Πειραιάς Πεντέλη Περιστέρι Περιστέρι/Μπουρνάζι Πετρούπολη Πλάκα Πόρτο Ράφτη Ραφήνα Σούνιο Σπάτα Σταμάτα Ταύρος Φιλοθέη Χαϊδάρι Χαλάνδρι Χολαργός

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Το Estiatoria.gr βρήκε την κ. Δήμητρα Σταμούλη στο εστιατόριο της "Στης Δήμητρας την Αυλή" λίγο μετά τη βράβευση του εστιατορίου της ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας. Απολαύστε τη συνέντευξη και επιδιώξτε την επίσκεψή σας. Προτείνεται από το Estiatoria.gr

Η chef και ιδιοκτήτρια Δήμητρα Σταμούλη τη στιγμή της πρόσφατης βράβευσης με το βραβείο ποιότητας και γεύσης Estiatoria.gr Premium Awards 2017 - Στο εστιατόριό της "Στης Δήμητρας την Αυλή"  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ESTIATORIA.GR

-Βρίσκεστε σε ένα σημείο έξω από την Αθήνα, στην εξοχή κι όμως έχετε τραβήξει το ενδιαφέρον του γαστρονομικού κοινού. Που οφείλεται αυτό κυρία Σταμούλη;

-Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο στο Καπανδρίτι εδώ και μια 5αετία. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να προσφέρουμε φρέσκα προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες. Το βούτυρο στα μαγειρευτά είναι φρέσκο Κερκύρας και το λάδι έξτρα παρθένο. Τα κρέατα αρίστης ποιότητας φρέσκα. Το δεύτερο που σκεφτήκαμε ήταν όσοι μας επισκέπτονται να περνάνε καλά και Ελληνικά! Έτσι ξεκινήσαμε τις live μουσικές βραδιές από επώνυμους καλλιτέχνες. Ο κόσμος το εισέπραξε θετικά.

-Το κυπριακό στοιχείο πως προέκυψε στην κουζίνα; Σπανίζουν οι κυπριακές συνταγές στα εστιατόρια. Σε εσάς διαπιστώσαμε ότι είναι αυθεντικές και πανόστιμες!

-Ο σύζυγος μου είναι από την Κύπρο και έτσι αφομοιώσαμε τις αυθεντικές κυπριακές συνταγές. Κάνουμε την καλύτερη σεφταλιά σε όλη την Αθήνα! Φυσικά η κουζίνα μας έχει προτάσεις και μεζέδες από όλη την Ελλάδα.

-Μιλώντας για μεζέδες, τι κάνει αυτή τη λέξη να ηχεί τόσο σημαντική στα αυτιά σας;

-Ο μεζές είναι μια ιδέα και είναι απορίας άξιον πως κανείς δεν μας την μαθαίνει αλλά όλοι ξέρουμε να τη ζήσουμε σαν να είναι γραμμένη στην κυτταρική μας μνήμη. Απολαμβάνεται με μουσική και ποτό,  τρώγεται από τη μέση λίγο λίγο και προϋποθέτει παρέα φίλων και όρεξη για φιλοσοφία... Ο μεζές έχει τη δική του θεωρία και θέλει την καρέκλα μας πλαγιαστά και τον αγκώνα στο τραπέζι.

-Το βραβείο ποιότητας και γεύσης Estiatoria.gr Premium Awards 2017 πως έφτασε στη ζωή σας; Τι ήταν εκείνο που σας έφερε στα επιφανή εστιατόρια της Ελλάδας;

-Είναι αποτέλεσμα χρόνων, έρευνας των διεθνών γεύσεων και της μαγειρικής τέχνης, ταξιδιών ανά τον κόσμο και μεγάλης αγάπης για τη γαστρονομία. Στο εστιατόριο μας δεν σταματάει η ενασχόληση με νέες ιδέες και συνταγές. Κάθε νέο πιάτο έχει υποστεί πολλές δοκιμές και είναι αποτέλεσμα γνώσεων. Όλη αυτή η προσπάθεια ετών βρήκε την επιβράβευση που σαν ομάδα «Στης Δήμητρας την Αυλή» κάποια στιγμή ο κάθε επαγγελματίας χρειάζεται και δέχεται με ικανοποίηση, ώστε να συνεχίσει με περισσότερη όρεξη να δημιουργεί για τον κόσμο.

-Πως εναρμονίζεται η υπέροχη αυλή σας και η γενικότερη φιλοσοφία του εστιατορίου σας με το περιβάλλον που έχουμε στο μυαλό μας για το πανέμορφο Καπανδρίτι;

-Το Καπανδρίτι είναι ένα μέρος με φυσικό κάλλος, καθαρή ατμόσφαιρα και ποιοτική κοινωνία. Θεωρούμε το ιδανικό μέρος για αυτό που υποστηρίζουμε. Εμείς σαν εστιατόριο παράγουμε πολιτισμό, προσδίδοντας αρχοντιά με τον τρόπο μας στο Καπανδρίτι και ο τοπικός κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Φυσικά οι φίλοι μας είναι από όλη την Αθήνα. Με αφορμή το περιβάλλον και το «Στης Δήμητρας την Αυλή» να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι πρόσφατα δημιουργήσαμε τη «Γωνιά της Μπύρας» ένα μαγικό σημείο που ο κόσμος θα απολαμβάνει δροσερές μπύρες με μεζέδες και ποικιλίες κάτω από τον έναστρο ουρανό.

-Δοκιμάσαμε το κότσι στη φλόγα όπως το περιγράφετε... Τι άλλο μας προτείνετε έτσι εντυπωσιακό που θα ήθελε να μάθει ο κόσμος για ότι προσφέρετε;

-Το κότσι μας είναι πραγματικά μοναδικό. Αργοψήνεται αντικρυστά με 21 βότανα και μπαχάρια. Εκτός από αυτό και άλλα πιάτα που βγαίνουν στο μενού, σας προτείνουμε τα κοντοσούβλια μας από χοιρινό, κοτόπουλο και προβατίνα, τα οποία ψήνονται επίσης αντικρυστά. Το κόκκινο κρασί μας είναι εξαιρετικό. Οι τιμές μας επίσης πολύ καλές.

-Σας ευχαριστούμε κ. Σταμούλη και σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Εγώ σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια στο πολύτιμο έργο σας στην ανάδειξη της αξίας στον χώρο του φαγητού και της εστίασης που όλοι αγαπάμε.

 

 Η γωνιά της μπύρας στην πανέμορφη αυλή της Δήμητρας...

 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΗΝ ΑΥΛΗ" ΕΔΩ