Αναλυτική Αναζήτηση Εστιατορίων

Αναζήτηση με κατηγορία

Newsletter

Κάθε εβδομάδα τα καλύτερα νέα της πόλης στο e-mail σας!

 

 

 

 

Η αγορά στο πιάτο σου new

   

Βρείτε Εστιατόριο με Περιοχή

Αγία Βαρβάρα Αγία Παρασκευή Αγιος Δημήτριος Αγιος Ιωάννης Ρέντη Ακρόπολη Αλιμος Αμπελόκηποι/Πανόρμου Ανάβυσσος Ανατολική ακτή Ανοιξη Ανω Πετράλωνα Αφίδνες/Κιούρκα Βάρκιζα Βαρυμπόμπη Βούλα Βουλιαγμένη Βριλήσσια Γαλάτσι Γλυφάδα Δάφνη Δροσιά Ίλιον Καισαριανή Κάλαμος Καλλιθέα Καπανδρίτι Καρέας Κέντρο Κεραμεικός/Γκάζι Κεφαλάρι Κηφισιά Κινέτα Κολωνάκι Κορωπί Λαύριο Λουτράκι Λούτσα - Αρτέμιδα Λυκόβρυση Μακρυγιάννη Μαραθώνας Μαρούσι Μελίσσια Μεταμόρφωση Μοναστηράκι/Ψυρρή Μοσχάτο Νέα Ερυθραία Νέα Ιωνία Νέα Μάκρη Νέα Σμύρνη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Νέο Ηράκλειο Νέο Ψυχικό Νίκαια Παγκράτι/Βύρωνας Παιανία/Κάντζα Παλαιό Φάληρο Πάρνηθα/Θρακομακεδόνες Πειραιάς Πεντέλη Περιστέρι Περιστέρι/Μπουρνάζι Πετρούπολη Πλάκα Πόρτο Ράφτη Ραφήνα Σούνιο Σπάτα Σταμάτα Ταύρος Φιλοθέη Χαϊδάρι Χαλάνδρι Χολαργός

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΖΙΕΡΑ! 

Ο Χρήστος Τζιέρας ένας κορυφαίος και πολυβραβευμένος Έλληνας Chef, μας προσφέρει μια από τις συνταγές του για το κοινό του Estiatoria.gr Ακολουθήστε την και καλή σας όρεξη...

 ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο

3 λεπτές φέτες προσούτο

50 γρ. κατσικίσιο τυρί

50 γρ. φύλλα σπανάκι

30 ml. ελαιόλαδο

1 κλωνάρι θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

100 ml. Πόρτο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

 

200 ml. ζωμό βοδινό

αλάτι

πιπέρι

30 γρ. παγωμένο βούτυρο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

2 πατάτες

50 ml. κρέμα γάλακτος

30 γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το μπούτι κοτόπουλου

στρώνουμε ένα κομμάτι σελοφαν από πάνω του και με

ένα κατσαρολάκι χτυπάμε το μπούτι μέχρι να γίνει

λεπτό.

Αφαιρούμε το σελοφάν και αλατοπιπερώνουμε.

 

Σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο σωτάρουμε τα φύλλα

από το σπανάκι με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και

μόλις μαραθούν τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε από

τα υγρά τους.

Στρώνουμε στην επιφάνεια του μπουτιού το σπανάκι

κατά μήκος.

Από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο τυρί και τυλίγουμε το

μπούτι σε ρολάκι.

Ρολάρουμε όλο το μπούτι με τις φέτες του προσούτο.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι με βούτυρο, θυμάρι και 1 σκελίδα σκόρδο

σωτάρουμε το κοτόπουλο να ροδοκοκκινήσει από όλες

τις πλευρές.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και

ψήνουμε στο φούρνο 180 0 C για 25 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το πόρτο με το μέλι μέχρι

να μείνει το 1/3 της ποσότητας.

Προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το βράσιμο

μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας επίσης.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο

ανακατεύοντας τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

 

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις αλατίζουμε τις

τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 1 ώρα

στο φούρνο στους 180 0 C.

Τις βγάζουμε, τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε τη

σάρκα τους με ένα κουτάλι.

Κατόπιν τις ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το βούτυρο,

την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και το

μοσχοκάρυδο.

Σε ένα πιάτο τοποθετούμε στη μέση τον πουρέ,

κόβουμε το κοτόπουλο στα δυο, περιβρέχουμε με τη

σάλτσα και σερβίρουμε.