Ο ΔΙΕΘΝΗΣ CHEF ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ IMATHIA…

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ CHEF ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ IMATHIA QUALITYIQ

Το Estiatoria.gr δίπλα σε μεγάλους Chef!

Στα πλαίσια της τουριστικής, γαστρονομικής και πολιτιστικής έκθεσης “Imathia Quality-IQ”, που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Ημαθίας στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 13 έως και τις 15 Οκτωβρίου 17′, το Estiatoria.gr είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά, για πρώτη φορά τον γνωστό Chef Σταμάτη Τσίλια.

Ο Chef Σταμάτης Τσίλιας σήμερα, μετά από μια μακρά επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, μεταδίδει τις πολύτιμες γνώσεις του σαν ακαδημαϊκός στο χώρο της μαγειρικής, ενώ διευθύνει σε επίπεδο Consulting σαν Executive Chef ένα από τα διασημότερα ελληνικά εστιατόρια στη Ρωσία, έχοντας αποκτήσει και εκεί μεγάλη φήμη σαν εξαιρετικά σημαντικός Chef και υποστηρικτής της ελληνικής κουζίνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Estiatoria.gr ευχαρίστησε τον Chef Σταμάτη Τσίλια και έδωσε μαζί του νέο ραντεβού συνάντησης στο κοντινό μέλλον, που έχει να αποκαλύψει μεγάλες γαστρονομικές εκπλήξεις σε θεσμικό, πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο ελληνικής γαστρονομίας… (Προσεχείς ενέργειες από το Estiatoria.gr).

 

Καλεσμένος του φεστιβάλ, ο γνωστός Chef Σταμάτης Τσίλιας, ο οποίος δημιούργησε υπέροχα πιάτα με τα εκλεκτά κρασιά “Νάουσας” και το “Ασπρο από Μαύρο” του Κτήματος Xρυσοχόου αλλά και με το φημισμένο Mοσχαράκι Ημαθίας”. Τα πιάτα του μας ταξίδεψαν με τον δικό του μοναδικό τρόπο στη μακεδονική κουζίνα της Ημαθίας.

 

Ο αγαπητός σε όλους σεφ, μαζί με την ομάδα του, αφού εμφανίστηκε στην ανοιχτή κουζίνα υπό τους ήχους του αγαπημένου του συγκροτήματος AC/DC ροκάροντας κυριολεκτικά το Ζάππειο Μέγαρο, έμπλεξε με έναν μοναδικό τρόπο την ιαπωνική με την ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας ένα Tατάκι από μοσχάρι σε σάλτσα ponzu με ξινόμαυρο κρασί και πούδρα ελαιολάδου με πράσινο μήλο αλλά και ένα μοσχαρίσιο Ταρτάρ με wasabi αυγό και κάπαρη, καπνισμένο ala minute με ροκανίδια από βαρέλι ξινόμαυρο.