Το Ουμάμι είναι η έκπληξη του φετινού καλοκαιριού. Ο γνωστός chef Σωτήρης Βασιλείου ανοίγει το δικό του εστιατόριο στο Ν. Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Λουκά και κάνει το όνειρο του πραγματικότητα που δεν είναι άλλο, από το να προσφέρει στον κόσμο μοναδική ποιοτική γαστρονομία με έμφαση στην Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με μοντέρνα αγγίγματα! Το Oumami είναι ένα νέο γαστρονομικό στέκι που μπορεί κανείς να απολαύσει ό,τι παραδοσιακό πιάτο προσφέρει η Ελληνική κουζίνα με gourmet απόδοση! Από την κουζίνα δεν λείπει το αυθεντικό κοντοσούβλι και η γουρουνοπούλα που γυρίζουν καθημερινά πάνω στα κάρβουνα για την δική σας ικανοποίηση και ευχαρίστηση! Η δροσερή πλατεία που κλείνει το χειμώνα με γυαλί προσφέρεται για παρεΐστικο φαγοπότι, απόλαυση μπύρας draft και επιλεγμένων οίνων, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στον ουρανίσκο με την υπογραφή του chef Σωτήρη Βασιλείου. Το όνομα του εστιατορίου δανείζεται την ιαπωνική ονομασία umami που σημαίνει “ευχάριστη νόστιμη γεύση” με σκοπό να τις δώσει σάρκα και οστά… εξυμνώντας την Ελληνική κουζίνα στο έπακρο.
Chef Σωτήρης Βασιλείου
Έτσι στο μενού θα βρείτε παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά από ολόφρεσκες πρώτες ύλες με αγνό παρθένο ελαιόλαδο , σύγχρονα ριζότα, μπιφτέκια, σταβλίσιες, παϊδάκια, πανσέτες, κεμπάπ γιαουρτλού με πρόβειο κιμά και ζύμη πιροσκί, ακόμα και φρικασέ κόκκορα και ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι πατάτες Νάξου με θυμάρι, οι κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού και αρωματισμένο λάϊμ και το κατσικίσιο σαγανάκι με μαρμελάδα ελιάς και φρέσκο πιπέρι είναι μερικά από τα πρώτα πιάτα που απογειώνουν την παλέτα του ουρανίσκου σας!
- Οι γευστικές εντυπώσεις στο Ουμάμι σε αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο ξυπνώντας μέσα σου πλούσιες εικόνες και αρώματα Ελλάδας με έναν σύγχρονο τρόπο που σέβεται το παραδοσιακό και επεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να κάνει εκείνη τη διαφορά που έχει ανάγκη ο προχωρημένος γευσιγνώστης, με την γνώση και εμπειρία ενός σεφ υψηλών προδιαγραφών όπως είναι ο Σωτήρης Βασιλείου.
Ποιός είναι ο Σωτήρης Βασιλείου:
Ο chef των διασήμων Σωτήρης Βασιλείου υπογράφει το μενού του “Ουμαμι” στο Νεο Ηράκλειο Αττικής. Αν και πολύ νέος, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με ονόματα όπως ο κορυφαίος Ισπανός chef της μοριακής κουζίνας Alexandre Dionisio, βραβευμένος με αστέρια Michelin, o επίσης κορυφαίος Vegan chef στην Eυρώπη Nicolas Decloud αλλά και με άλλους διακεκριμένους Ασιάτες και Ευρωπαίους chef. Έχει διατελέσει Chef de partie chaud στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, εστιατόριο των Βρυξελλών, La Villa Lorraine (Uccle Bruxelles), private chef σε οικία πρέσβη στην Αθήνα και Chef de cuisine σε ένα από τα 5 κορυφαία bistro της χώρας μας, το Melitini. Στην πορεία της καριέρας του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες, ο Σωτήρης Βασιλείου, έχει μαγειρέψει για διακεκριμένους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων: Ο Barack Obama στο La Villa Loraine, Ο Jean-Claude Van Damme στο La Villa Loraine, Η Πριγκίπισσα του Βελγίου στο La Villa Loraine, Ο Σεΐχης του Κατάρ στο La Villa Loraine. Είχε βραβευτεί σαν ΣΕΦ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ το 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα Estiatoria.gr Golden Awards και είναι συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής 4 τόμων το ΛΥΣΑΡΙ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ.
Προτείνεται από το Estiatoria.gr – Σας προτείνουμε ό,τι νέο και ποιοτικό συμβαίνει από τον χώρο των εστιατορίων!
Φρικασέ κόκορα με μαραθόριζα
Ριζότο με ελληνική φρέσκια τρούφα και άγρια μανιτάρια
Κοντοσούβλι και γουρουνόπουλο
Ποικιλία ορεκτικών – κολοκυθοκεφτέδες – σαγανάκι – τυροκεφτέδες
ΔΕΙΤΕ & ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΜΑΜΙ ΕΔΩ