24-10-2018 ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ  ΣΤΟ CAPE SOUNIO GRECOTEL ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ GTBB ΚΑΙ ΣΤΟ ICWAG

Το Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB με Πρόεδρο τον κ. Φίλιππο Κούτρα συναντήθηκε με τον κ. Leonid Gelibterman πρόεδρο του [ International Center of Wine and Gastronomy ICWAG]  και επίτιμο μέλος του United Nations World Tourism Organization UNWTO με σκοπό την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ανάπτυξη της Ελληνικής γαστρονομίας και την στρατηγική προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στον παγκόσμιο χάρτη. Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη στο Cape Sounio Grecotel.

Το γεγονός συνέπεσε με την Ρωσική γαστρονομική εβδομάδα 22 έως τις 27 Οκτωβρίου 2018, στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα με συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών  και επίσημων προσώπων, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, επιχειρηματιών, παραγόντων επιστήμης και πολιτισμού, όπως και εκπροσώπων ΜΜΕ και από τις δύο χώρες.

Ο κ. Leonid Gelibterman προσωπικότητα υψηλού κύρους στον χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας και του τουρισμού, πρόσφατα τιμημένος με τον πολύτιμο παγκόσμιο τίτλο του Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy 2018 του Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB, συμφώνησε με τον πρόεδρο του GTBB κ. Φίλιππο Κούτρα κοινή εμπορική γραμμή ώστε να τεθεί το Ελληνικό προϊόν γαστρονομικού τουρισμού στο παγκόσμιο προσκήνιο ως ηγετικό. Να σημειώσουμε ότι και τα δύο μέσα, το  [ International Center of Wine and Gastronomy ICWAG] και το Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και στις πέντε ηπείρους.

Ο κ. Leonid Gelibterman (αριστερά), Ο κ. Φίλιππος Κούτρας (δεξιά)

Το Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB για το ιστορικό, ήταν ο διοργανωτής του 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 υπό τις αιγίδες των Υπουργείων Τουρισμού και Οικονομίας &  Ανάπτυξης, που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB έχει ξεκινήσει με επιτυχία το χτίσιμο του Ελληνικού business networking  χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγχρονου marketing που ενδυναμώνονται από στρατηγικό branding όπως τίτλοι και εμπορικά σήματα υψηλού κύρους και αξίας αποκλειστικά για premium brands.

Μέρος της καμπάνιας ασχολείται με τη διάδοση της Ελληνικής κουλτούρας Exchanging Cultures και του Ελληνικού τρόπου ζωής Our Way of Life.

Ο πρόεδρος του Greek Taste Beyond Borders ®  GTBB κ. Φίλιππος Κούτρας συνεχάρη τον κ. Leonid Gelibterman πρόεδρο του [International Center of Wine and Gastronomy ICWAG]  και επίτιμο μέλος του United Nations World Tourism Organization UNWTO, εκφράζοντάς του τα ευχαριστήρια για την τόσο σημαντική συμφωνία, η οποία έγινε στο περιθώριο των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών Ρωσίας – Ελλάδας και αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα για την ανάπτυξη της Ελληνικής γαστρονομίας και διάδοσης των Ελληνικών προϊόντων παγκοσμίως.

κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης – Grecotel Operations Manager,
ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 22-10-2018

(Από αριστερά) ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου κ.Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, (στο κέντρο) ο κ. Ιωάννης Τζέν – Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας και Συνεργασίας και (δεξιά) ο κ Φίλιππος Κούτρας Πρόεδρος του GTBB.

(Από αριστερά) κ.Φίλιππος Κούτρας πρόεδρος του GTBB, ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου Προϊστάμενος του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Μόσχα., ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου κ.Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης και ο κ. Ιωάννης Τζέν – Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας.

Ο κ. Leonid Gelibterman ανάμεσα στην ομάδα διεθνών Chef της Ρωσίας και στον Προέδρο της ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας κυρίου Igor Bukharov, που βρίσκεται (δεξιά) από τον κ Φίλιππο Κούτρα Πρόεδρο του GTBB.