«PALIAKON GASTRONOMY», Ο ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ! ΤΡΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2025 ΚΑΙ ΤΟ «PALIAKON GASTRONOMY» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB
🍽 Golden Plate™ 2025
Ο Γεώργιος Μπούνας είναι ένας εμπνευσμένος και στοχαστικός γαστρονόμος, συνάμα και επιτυχημένος οικογενειάρχης που μένει πιστός στις αρχές του. Το οικογενειακό του εστιατόριο Παλιακόν – Paliakon Gastronomy στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, ιδρύθηκε το 2018 και αυτή τη στιγμή προσφέρει αυθεντικές τοπικές συνταγές σύγχρονου μαγειρικού στυλ σε ένα περιβάλλον άνετο, φιλόξενο και μοντέρνο. Η φιλοξενία και ο σεβασμός προς τον πελάτη, είναι εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Paliakon Gastronomy σε συνδυασμό με την ποιότητα, η οποία υπερβαίνει το δεδομένο και αναζητά το άριστο γαστρονομικό προφίλ σε κάθε δημιουργία!
Ο Γιώργος Μπούνας μαζί με τον υιό του Σταύρο Μπούνα, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν υψηλής αξίας γαστρονομικό προορισμό, όπου τα τοπικά υλικά της μεσσηνιακής γης και οι αυθεντικές συνταγές, κερδίζουν καθημερινά τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο Ελλήνων επισκεπτών, όσο και των τουριστών που σπεύδουν να ανακαλύψουν αυθεντικές εμπειρίες της ελληνικής κουζίνας. Έτσι, το ξακουστό ελαιόλαδο, οι ελιές, τα εσπεριδοειδή, τα μεσσηνιακά κρασιά από τις ποικιλίες κυρίως Ροδίτη, Φιλέρι, Ασύρτικο, εν συνεχεία τα τοπικά αποστάγματα, το σύγκλινο, το μεσσηνιακό πετιμέζι, τα ξακουστά τυριά ανάμεσα σε αυτά η σφέλα ΠΟΠ και το ταλαγάνι, τα σύκα και άλλα, στο Paliakon Gastronomy έχουν τον πρώτο λόγο, με την ομάδα των έμπειρων chef να εγγυώνται την απόλαυση και μοναδικές γαστρονομικές συγκινήσεις στον ουρανίσκο…
Ο καλαματιανός καγιανάς, οι διάσημες τηγανιές που έχουν την τιμητική τους, το ψητό γουρουνόπουλο με πατάτες, οι μοσχαρίσιες μπριζόλες ξηρής ωρίμανσης, τα υπέροχα ριζότα θαλασσινών και πολλά άλλα πιάτα εμπνευσμένα, με food-style και μαγειρεμένα με γνώση, μαζί με δημιουργικούς, εποχιακούς μεζέδες, γίνονται ανάρπαστα στο Paliakon Gastronomy.
Όπως αναφέρει ο Γεώργιος Μπούνας, “Η προσπάθεια είναι διακαής με στόχο την άριστη ποιότητα και την διατήρηση της παράδοσής μας. Κάθε πιάτο στο Paliakon Gastronomy αφηγείται μια ιστορία με αρώματα που είναι βγαλμένη από τις αναμνήσεις του όμορφου παρελθόντος και της μεσσηνιακής γης που μας προσφέρει απλόχερα τον πλούτο της… Εμείς, καλούμαστε να σεβαστούμε την παράδοση και τον τόπο μας και εν συνεχεία με σύγχρονο τρόπο να εξελίξουμε τις συνταγές αυτές με τις οποίες μεγαλώσαμε, διατηρώντας όμως την αυθεντικότητά τους…”
ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PALIAKON GASTRONOMY:
Ο Γιώργος Μπούνας με τον υιό του Σταύρο Μπούνα και το Paliakon Gastronomy έχουν παρακολουθήσει και συμμετάσχει από το 2022 σε πολλά από τα παγκόσμια συνέδρια του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB και έχουν αποσπάσει επίσημους τίτλους-βραβεία του εν λόγω οργανισμού, όπως το Authentic Greek Cuisine – Gold Award (Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας®) για τις χρονιές 2023 και 2024 για το εστιατόριό τους «Paliakon Gastronomy» και τον προσωπικό τίτλο Gold Medal of Honor by GTBB (Χρυσό Μετάλλιο Αξίας) 2024.
Το 2025 ήρθε να προστεθεί μια πολύ σημαντική τριπλή διάκριση. Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επιχειρήσεων & επαγγελματιών της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB (άδεια πιστοποίησης σήματος από το ελληνικό κράτος), το «Paliakon Gastronomy», αποδίδοντάς του το nomination για το GOLDEN PLATE™ (Χρυσό Πιάτο) Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® στην κατηγορία «BEST GREEK CUISINE RESTAURANTS». Επιπλέον, ο Γεώργιος Μπούνας έλαβε το Gold Medal of Honor by GTBB (Χρυσό Μετάλλιο Αξίας) 2025 σαν «Greek Gastronomy Expert», ενώ ο Σταύρος Μπούνας απέσπασε τον τίτλο «F&B Manager of the Year 2025» επίσης στον θεσμό Golden Plates™.
Ο Σταύρος Μπούνας δήλωσε: “Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση και επιβράβευση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας για διατήρηση της υψηλής ποιότητας. Στο Paliakon Gastronomy μας ενδιαφέρει η εξέλιξη και η διατήρηση της παράδοσής μας, όλα αυτά σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο που εναρμονίζεται με τις βασικές αρχές που ορίζει ο σύγχρονος γαστρονομικός τουρισμός και όπου πρώτος έχει αποφανθεί για αυτές, ο οργανισμός Greek Taste Beyond Borders® GTBB σαν πρωτεργάτης της ιδέας, αρχές όπως είναι η φιλοξενία, η αειφορία και η ανακάλυψη του ελληνικού τρόπου ζωής μέσα από τις τοπικές γεύσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB για τις διακρίσεις και ευελπιστούμε να δώσουμε το παρόν μας στο παγκόσμιο συνέδριο που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο GTBB στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το 2026.”
PALIAKON GASTRONOMY: ΤΗΛ 2721 024214
Διεύθυνση: Διός Ιθώματα και Αγίου Ιωάννου (στον πεζόδρομο), Καλαμάτα 24100