Ελαίας γη στην Πολιτεία, Κηφισιά. Κάποιες παραδόσεις είναι γραμμένες στο DNA μας. Και το «Ελαίας Γη» χτυπάει μυστικούς νευρώνες με γευστικές αναφορές στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής μαγειρικής. Με εποχιακά προϊόντα μεταγγίζει τη φρεσκάδα της φύσης στις συνταγές του, ενώ οι δημιουργικές επεμβάσεις του σεφ ισορροπούν την αίσθηση του σπιτικού με τις σύγχρονες γευστικές αντιλήψεις. Ελιόψωμο στον ξυλόφουρνο, ψωμάκι ζυμωτό με αλεύρι καλαμποκιού, κουκουναροσαλάτα, και μελιτζανοσαλάτα που φτιάχνεται μπροστά σας, λίγες από τις γεύσεις που προλογίζουν σαρμάδες, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Ακολουθεί μια… ωδή στα κάρβουνα, με μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και χοιρινά μπριζολάκια, κοκόροσουβλάκι στη σχάρα, γύρο κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί σε φωλιά από φύλλο ρυζιού και άλλες κρεατοφαγικές νοστιμιές, και τέλος γλυκό κρεσέντο: το παγωτό λουκούμι σε βάζει σε νοσταλγικό mood και η μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας ακτιβολεί γευστική λεπτότητα. Το «Ελαίας Γη», όμως, κερδίζει τις εντυπώσεις και με την εξαιρετική του σκηνογραφία. Το στοιχείο της πέτρας, οι αναφορές στα μπακάλικα άλλης εποχής στο ντεκόρ και η κομψή art de la table πλαισιώνουν το φαγητό με ανάλογο στιλ. Όσο για τη θέα από την προνομιακή, πνιγμένη στο πράσινο, βεράντα, κλέβει την παράσταση. Από εκεί ψηλά, θα απολαύσετε ένα υπέροχο, καλοκαιρινό πανοραμίκ της πόλης. 
Στη διάθεσή σας έχετε να απολαύσετε, δύο επιλεγμένα menu με concept γευσιγνωσίας 24 και 14 γεύσεων, αλλά και επιλογές από τον κατάλογο, ζωντανεύοντας μνήμες – εικόνες και στιγμές – από σπιτικό, οικογενειακό ή παρεΐστικο, ελληνικό τραπέζι. Ένα τραπέζι στρωμένο κοντά στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται καθημερινά το ψωμί, τα μαγειρευτά, ακόμα και κάποια από τα γλυκά ή στην πλακόστρωτη βεράντα με τα πλατάνια που ατενίζει όλη την Αθήνα από ψηλά. ♦ ΣΤΟ TRIPADVISOR ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟ 1 ΘΕΣΗ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ) ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 4 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
 ……………………………………………………………………………………….

Μενού 24 γεύσεων  68 ευρώ

Μενού 14 γεύσεων  58-64 ευρώ

*Τα πάντα μαγειρεύονται μόνο με extra παρθένο ελαιόλαδο (προστίθεται προς το τέλος, έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει), από μετόχι στα Λεχαινά Ηλείας. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, όπου καθημερινά ψήνονται το ψωμί, τα μαγειρευτά και κάποια από τα γλυκά.

Καθημερινά από τις 7 μ.μ. Κυριακή μεσημέρι, ανοιχτό, Κυριακή βράδυ κλειστό. Ενημερωθείτε στο www.eleasgi.gr

Το Ελαίας Γη προσφέρει στον επισκέπτη του μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία σε ένα φυσικό τοπίο ανυπέρβλητης ομορφιάς στην Πολιτεία της Κηφισιάς, μέσα στο πράσινο με μαγευτική θέα σε όλο το λεκανοπέδιο. Η υψηλή «οινογαστρονομία» είναι εκείνο που έχει σφραγίσει το Ελαίας Γη με πολυάριθμες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Τα γνωστά μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου των 14 και 24 γεύσεων, μια καινοτομία που διαμορφώνεται εποχιακά με σύγχρονες επεμβάσεις «ελληνικής κουζίνας» συγκινεί και τον πιο έμπειρο γαστρονόμο με εκπλήξεις στην παλέτα του ουρανίσκου που διαδέχονται η μια την άλλη, σε ένα ευγενικό και φιλικό περιβάλλον με αριστοκρατικές νότες…

Στο Ελαίας Γη οι γεύσεις και η απόλαυση είναι μοναδικές, όπως και ο επισκέπτης επίσης μοναδικά κερδισμένος σε νέες ανεβασμένες  γαστρονομικές εμπειρίες!

 

1 Αξιολόγηση για ΕΛΑΙΑΣ ΓΗ

image
Estiatoria.gr team 14 Αξιολογήσεις
Gelly
5.0.0
Was this review ...? Interesting 0 LOL 0 Love 0
image