ΕΛΑΙΑ (ΠΛΑΚΑ)

 

Κάνε πρώτος αξιολόγηση

Το εστιατόριο Ελαία στην Πλάκα φημίζεται για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα του. Το περιβάλλον και η τοποθεσία του, με θέα στο Λυκαβηττό και στον Παρθενώνα, το κάνουν να φαντάζει ξεχωριστό και μοναδικό, όσο και αυτά που μπορεί να απολαύσει κανείς από κοντά.

 

Εκεί όπου η μυθική Μελίνα ξελόγιαζε τον Ντασσέν στο «Ποτέ την Κυριακή»… σήμερα το ελαία μάς ταξιδεύει στο χρόνο και στην παράδοση. Σε ένα από τα πιο κεντρικά και όμορφα σημεία της Πλάκας, η νέα πρόταση του Ομίλου Βλάση Σταθοκωστόπουλου, φιλοξενείται σε ένα αρχοντικό τριών επιπέδων, το οποίο διακρίνεται για την προσοχή στη λεπτομέρεια και την αισθητική που σέβεται την κληρονομιά και την κουλτούρα της περιοχής. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, από την ατμοσφαιρική ταράτσα του ελαία, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια μαγευτική θέα, ταξιδεύοντας από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό.
Το ελαία προσφέρει έναν ιδιαίτερο τόπο «συνάντησης» της ιστορίας και της παραδοσιακής γεύσης. Αυτή η εμπειρία της περιπλάνησης στο χρόνο και τις αισθήσεις αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της κουζίνας του ελαία, προσφέροντας ιδιαίτερα ελληνικά πιάτα, με άρωμα από την Κρήτη: σαρικοπιτάκια, μοσχαράκι βατικιώτικο, αλλά και ο πειρασμός της σφακιανής πίτας και του γιαννιώτικου με παγωτό είναι μερικές χαρακτηριστικές επιλογές που μπορείτε να γευθείτε. Η εμπειρία του ελαία προσφέρει μια ιδιαίτερη πρόταση για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Κάτω από την Ακρόπολη, η ελληνική κουζίνα, οι προσεγμένοι χώροι και το υψηλής ποιότητας service του ελαία, προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις εκδηλώσεις σας. Την ίδια στιγμή, το ελαία αποτελεί ιδανική επιλογή για τη γνωριμία ξένων επισκεπτών με παραδοσιακές γεύσεις. Τιμές κατ΄άτομο 17-23 ευρώ. Ανοιχτά καθημερινά, και μεσημέρι.
Αρνάκι με πατάτες
Αρνάκι κοκινιστό

image