ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ (ΠΛΑΚΑ)

 

Κάνε πρώτος αξιολόγηση

Τα Μπακαλιαράκια στην Πλάκα συνεχίζουν και φέτος να χαρίσουν γευστικό μπακαλιάρο σε κουρκούτι και φρέσκα πιάτα σε ένα ζεστό γραφικό περιβάλλον.. Στην σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης βρίσκεται η «συνοικία των θεών» όπως έλεγαν παλιά την Πλάκα οι Αθηναίοι. Γραφικά σοκάκια και όμορφα σπίτια που θυμίζουν πολύ Κυκλάδες συνθέτουν την εικόνα της πιο όμορφης γειτονιάς της Αθήνας.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται η παλιά παραδοσιακή ταβέρνα της Αθήνας «Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου», με έτος ιδρύσεως το 1865. Από το κατώφλι του διάσημου υπογείου διάβηκαν γνωστές διασημότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής Αθήνας.

Στιγμές με φόντο ασπρόμαυρο με ξύλινες κορνίζες και χαμόγελα πλατιά. Αποφθέγματα διονυσιακά με τις υπογραφές του Πολέμη, του Μωραϊτίνη, του Χριστόπουλου. Αλλά και χρυσά βραβεία «μετά διπλώματος», δια την «άριστην ποιότητα του οίνου» ή δια τον «λαμπρόν διάκοσμον».

Το περιβάλλον οικείο και η σπεσιαλιτέ πασίγνωστη ταυτισμένη πια με το όνομα του: «Μπακαλιαράκια»
Η πλακιώτικη ταβέρνα της οικογένειας Δαμίγου στο υπόγειο του αριθμού 41 της οδού Κυδαθηναίων διατηρεί ακόμα και σήμερα την παράδοση και το λαϊκό της χρώμα. «Υπέρ εκατόν σαράντα ετών», με τηγανητό μπακαλιαράκι από τη Νορβηγία και μυρωδάτο κρασί από τα Μεσόγεια. Σήμα κατατεθέν της μια «αρχαία» κολόνα στη μέση της μεγάλης αίθουσας.

Ο εμπλουτισμός του καταλόγου και με άλλες γεύσεις προσφέρει πολλές δυνατότητες επιλογής και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε γευστική απαίτηση.
Το ανακαινισμένο περιβάλλον με τις νέες μεθόδους εξαερισμού – θέρμανσης καθώς και η συνέχιση της παράδοσης του ποιητικού – νόστιμου φαγητού αποτελεί τον γνώμονα για την ευχαρίστηση των πελατών της.
Τιμή κατ΄άτομο 15 ευρώ.

image