Διεύθυνση & Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Συγγρού 18, Κηφισιά

GPS:

38.0684302, 23.8152837

Τηλέφωνο:
Οργάνωση διαδρομής
Γράψτε κριτική

Ο Σαλματάνης είναι η ξακουστή ταβέρνα στην Κηφισιά με εξαιρετική ελληνική κουζίνα. Ξεκίνησε ως μπακαλοταβέρνα το 1920. Εξελίχθηκε σε ταβέρνα κυνηγιού, πέρασε από τον μεσοπόλεμο στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στη Χούντα με σύμβουλο το ένστικτο των ανδρών Σαλματάνη και την επιμονή στην ποιότητα. Η περιοχή της Κηφισιάς σε συνδυασμό με το όνομα έκαναν τον Σαλματάνη το μέρος για φαγητό με συνδαιτυμόνες όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Χατζιδάκις και άλλοι. Ο ίδιος χώρος αποτελεί το παλαιότερο μαγαζί για φαγητό στην Κηφισιά. Η 4η γενιά Σαλματάνη έχει μετατρέψει το ταβερνείο του κάποτε σε εστιατόριο του σήμερα και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του.

Τι άλλαξε; 

Το 2012 οι αδελφοί Σαλματάνη αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα. Θέλησαν να ξαναγράψουν ιστορία μετατρέποντας την οικογενειακή τους ταβέρνα (Συγγρού 18, Κηφισιά) σε εστιατόριο. Ο Μάριος, ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης έδωσαν φως στο χώρο, πρόσθεσαν χαρούμενες λεπτομέρειες στους τοίχους με ενέσεις παράδοσης και έστησαν από την αρχή τον κατάλογο στο εστιατόριο Σαλματάνης. Αλλαξαν διακόσμηση, χρώματα, υλικά αλλά κυρίως ανανέωσαν το μενού με σκοπό να δώσουν νέο ολοκληρωμένο στυλ.

Το καινούργιο εστιατόριο Σαλματάνης αποχαιρετήσε τα πολλά τηγανητά και τα αμιγώς πιάτα κυνηγιού. Διαμορφώσε μία προσεγμένη, μικρή κάρτα που διαφοροποιείται κάθε σεζόν, ενώ τα Σαββατοκύριακα σας εκπλήσσει ευχάριστα με επιπλέον σπιτικά πιάτα ημέρας. Θα βρείτε άριστο περιβάλλον με τζάκι. Ζωντανή μουσική Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Τιμές κατ’άτομο 20-25 ευρώ.

 

1Κριτικές

Ποιότητα Φαγητού
Εξυπηρέτηση
Χώρος / Ατμόσφαιρα
Value for money
Θα ξαναπάω
Αποστολή ...
Επιτυχής αποστολή
Παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα πεδία
Αποτυχία ελέγχου Captcha
estiatoria.gr 4 Ιουνίου 2018 17:16
Ποιότητα Φαγητού
Εξυπηρέτηση
Χώρος / Ατμόσφαιρα
Value for money
Θα ξαναπάω

Το εστιατόριο αυτό προτείνεται από τον χρήστη Estiatoria.gr για τις υπηρεσίες του και την ποιότητά του