ΟΙΝΟΥ ΓΗ – ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 

Κάνε πρώτος αξιολόγηση

Το οινοποιείο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη βρίσκεται στο μεγάλο κρασοχώρι Όμοδος, της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρου. Ένα χωριό, του οποίου ολόκληρη η ιστορία και η φιλοσοφία είναι συνυφασμένη με το έργο της αμπελουργίας και της οινοποίησης.

Συνδυάζοντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας με πρακτικές κατάλληλες για ποιοτική οινοποίηση, έχοντας ως πυξίδα την πλούσια οινική ιστορία του τόπου που το γέννησε, το Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, στοχεύει στην ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών του κυπριακού και ομοδίτικου terroir καθώς και στην ενδυνάμωση της κυπριακής παρουσίας στον παγκόσμιο χάρτη του οίνου.

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας σε συνδυασμό με τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα που κατέχει, μυούν τους επισκέπτες του σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη μακρά ελλ-οινική παράδοση της γης του Ομόδους.

Επιπλέον, στο οινοποιείο λειτουργεί το εστιατόριοo « ΠΛΑΓΙΑ», το όνομα του οποίου αποσκοπεί στο να τιμήσει τις εύφορες πλαγιές του Ομόδους, οι οποίες για χρόνια προσέφεραν και προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των αμπελώνων.

Εστιάζοντας στο επιτυχές ταίριασμα της σύγχρονης τοπικής κουζίνας με εκλεκτά κρασιά, το εστιατόριο «ΠΛΑΓΙΑ» δημιουργεί εξαίσιες γαστρονομικές εμπειρίες σε ένα ευχάριστο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Ο βραβευμένος σεφ μας υπόσχεται να σας προσφέρει μοναδικά γευστικά ταξίδια μέσα από τα κελάρια του οινοποιείου μας.

Με στόχο την παραγωγή των εκλεκτών οίνων και τη διάθεσή τους στο απαιτητικό κοινό, το Οίνου Γη συμβάλει στην ιστορία και τη συνέχεια του ζείδωρου κρασιού.

Τέλος, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χώρο μας, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος στην περιήγηση που προσφέρουμε στους χώρους οινοποίησης καθώς και στις ατομικές ή ομαδικές γευσιγνωσίας.


 

image