Ταβερνα “Ο Μπαρμπαμιχάλης” Χώτος

 

Κάνε πρώτος αξιολόγηση

Η ιστορία της ταβέρνας ψησταριάς “Ο Μπαρμπαμιχάλης – Χώτος” στην Σαμαρίνα Γρεβενών ξεκινά το 1953 από τον παππού Μιχάλη ο οποίος ήταν ανάπηρος πολέμου. Όντας κτηνοτρόφος και γνώστης του καλού κρέατος ο παππούς Μιχάλης άνοιξε την γνωστή πλέον ταβέρνα ψησταριά “Ο Μπαρμπαμιχάλης” στην Σαμαρίνα για να μοιραστεί με όλους τα καλοψημένα κοκορέτσια, κοντοσούβλια – κεμπάπ, σπληνάντερα, τα γευστικότερα ψητά σούβλας, αρνάκια και κατσικάκια. Με τη μαεστρία του στο ψήσιμο μοσχοβολούσε το χάνι (πλατεία) και όλοι έλεγαν… πάμε στου Μπαρμπαμιχάλη για καλό μεζέ!!!

Η ταβέρνα ψησταριά στην Σαμαρίνα Γρεβενών το 1981 πέρασε στη 2η γενιά (στο γιό του Σωτήρη) και βήμα βήμα πάντα με τη ίδια άριστη ποιότητα περνά στην 3η γενιά   (τα εγγόνια του Μπαρμπαμιχάλη) Αλεξάνδρα, Μιχάλης και Κωνσταντίνος. Συνεχίζουμε παραδοσιακά με τις συνταγές του Μπαρπαμιχάλη από το 1953, ανοιχτά όλο το χρόνο από το πρωί ως αργά το βράδυ, σε μια παραδοσιακή σάλα με τζάκι  και ζεστό οικογενειακό – φιλικό περιβάλλον για το χειμώνα, και δροσερή αυλή το καλοκαίρι.

Σερβίρουμε πρωϊνό, παραδοσιακά ψητά σούβλας – της ώρας, κυνήγι, σούπες, μανιτάρια, παραδοσιακές πίτες, μαγειρευτά, τσίπουρο – ούζο – ρακόμελο – ποτό με εκλεκτούς μεζέδες, καφέ, και παραδοσιακά σπιτικά γλυκά κουταλιού και ταψιού. 

image