Διεύθυνση & Επικοινωνία

Διεύθυνση:

Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα 43067

GPS:

39.309516, 21.714463

Τηλέφωνο:
Οργάνωση διαδρομής
Reservation - Booking Form / On
Γράψτε κριτική

Αν η λέξη «γαστροτουρισμός» είναι κάτι που σας αφορά όταν επισκέπτεστε μια περιοχή, το εστιατόριο «ΦΑΓΟΤΟΠΙ» είναι ακριβώς το μέρος που ψάχνετε. Το Φαγοτόπι δημιουργήθηκε με περισσό μεράκι για να φιλοξενεί και όχι απλώς να εξυπηρετεί.  Τα γλυκά είναι σπιτικά, το μπαρ φιλόξενο με χαμηλή και «ψαγμένη» μουσική, ο κήπος δροσερός και περιποιημένος, η κάβα ενδιαφέρουσα και το σέρβις ευγενικό και ουσιώδες. Το εστιατόριο δημιουργήθηκε το 2000 από δύο αδέρφια που επέστρεψαν στον τόπο γέννησης τους μετά τις σπουδές τους. Από αγάπη για το καλό φαγητό και την Αρχιτεκτονική Παράδοση του τόπου δημιούργησαν μια ιδιαίτερη κουζίνα, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, βασισμένη αποκλειστικά σε προϊόντα τοπικών παραγωγών καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Το Φαγοτόπι, σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής, αλλά και νέες γεύσεις. Όλες οι πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι 100 % ελληνικά και χρησιμοποιούνται ανάλογα με την εποχικότητά τους (π.χ. η πράσινη σαλάτα με σταφύλια και πετιμέζι σερβίρεται μόνον Ιούλιο με Νοέμβριο, όταν δηλ. γίνεται ο τρύγος των σταφυλιών από τους αμπελώνες στις πλαγιές του γειτονικού Μεσενικόλα. Το ίδιο συμβαίνει και με μία από τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, το Αγριογούρουνο με τα δαμάσκηνα και τα κάστανα, που σερβίρεται μετά τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή οι θεσσαλικές καστανιές μας δίνουν τον υπέροχο καρπό τους).

Τα τελευταία χρόνια,το εστιατόριο λειτουργεί σαν farm restaurant, καθότι διαθέτει  τη δική του φάρμα με κηπευτικά και πουλερικά.

 

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ, ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΕΡΑΣΙΑ

Αγριογούρουνο με κυδώνια και δαμάσκηνα

ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

2Κριτικές

Ποιότητα Φαγητού
Εξυπηρέτηση
Χώρος / Ατμόσφαιρα
Value for money
Θα ξαναπάω
Αποστολή ...
Επιτυχής αποστολή
Παρακαλώ συμπληρώστε όλα τα πεδία
Αποτυχία ελέγχου Captcha
Estiatoria.gr 10 Ιανουαρίου 2019 16:44
Ποιότητα Φαγητού
Εξυπηρέτηση
Χώρος / Ατμόσφαιρα
Value for money
Θα ξαναπάω

Το εστιατόριο Φαγοτόπι προτείνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών του και για τις γεύσεις του.

eric 28 Σεπτεμβρίου 2018 10:42
Ποιότητα Φαγητού
Εξυπηρέτηση
Χώρος / Ατμόσφαιρα
Value for money
Θα ξαναπάω

.