Θα βρείτε το εστιατόριο- ταβέρνα μας GEITONIA στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, στην είσοδο της παλιάς πόλης, δίπλα στην κεντρική εκκλησία ‘Άγιος Νεκτάριος’. Η επιχείρησή μας λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2020. Η ονομασία του ‘geitonia’ αντιπροσωπεύει το νόημα που φέρει η λέξη. Μπαίνοντας στο χώρο αισθάνεσαι σαν να περπατάς στα σοκάκια μιας παλιάς γειτονιάς. Τα χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα, τα παλιά παντζούρια οι βαμμένοι τενεκέδες φέτας με κάθε λογής πολύχρωμα λουλούδια μέσα ξυπνούν όμορφες μνήμες από τις παλιές εποχές και ζωντανεύουν τις συνήθειες των ανθρώπων μιας άλλης εποχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο. Κατά τους χειμερινούς μήνες η ζεστασιά του τζακιού σας κρατά γλυκειά συντροφιά και η μυρωδιά της χωριάτικης ψημένης πατάτας και του λαχταριστού κάστανου ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις.

Το μέρος αυτό φέρει βαθιά παράδοση…

Η ‘geitonia’ μας θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο με την ευγενική φιλοξενία από το προσωπικό όσο και με τις γευστικές επιλογές. Στο εστιατόριό μας παντρεύουμε το παλιό με το νέο. Ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς, παρασκευασμένες απ’ ευθείας από τον ξυλόφουρνο και τις παραστιές, καθώς και τις σύγχρονες γευστικές προσεγγίσεις του 21ου αιώνα. Τα εδέσματα της γνήσιας κρητικής κουζίνας δε θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού μας.

Οι επισκέπτες μας μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης πίνοντας το ελληνικό καφεδάκι τους κάτω από τη χαρουπιά το απόγευμα ή να απολαύσουν το κρασάκι της επιλογής τους με γνήσιους, γευστικούς, κρητικούς μεζέδες. Παράλληλα, με  μια μικρή περιήγηση στο λαογραφικό μουσείο μας θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στον περασμένο αιώνα.

Για τα μικρά παιδιά διαθέτουμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε και τα ίδια να περνούν όμορφα και οι γονείς τους να χαλαρώνουν, μένοντας ήσυχοι για την ασφάλειά τους. Τέλος, το πεπειραμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό μας είναι πάντα πρόθυμο να σας καλωσορίσει με ένα ζεστό χαμόγελο, να σας εξυπηρετήσει με χαρά και να σας προτείνει όλες τις μοναδικές γεύσεις της κουζίνας μας.

Ελάτε λοιπόν να απολαύσετε ιδιαίτερες γαστρονομικές συγκινήσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! Ελάτε να ταξιδέψετε στον 20ο αιώνα και στην κουλτούρα της τότε εποχής!

Βραβευμένο με το Gold Award of Quality & Taste των Estiatoria.gr Golden Awards

“ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ®  AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS 2022” ΓΙΑ ΤΟ “GEITONIA”

 

image