Το μενού στο Kyrimai restaurant είναι ένα από τα πράγματα που ξυπνούν υπερηφάνεια στην ομάδα του ξενοδοχείου. Συνδυάζοντας οικείες, παραδοσιακές γεύσεις και μια αίσθηση νεωτερισμού, τα πιάτα στοχεύουν να ευχαριστήσουν τον σύγχρονο επισκέπτη, αλλά παράλληλα να του δώσουν μια αυθεντική εμπειρία της κουλτούρας και των χαρών της Μάνης.

Πιστοποιήθηκε/Βραβεύτηκε το “KYRIMAI RESTAURANT” με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ®  AUTHENTIC GREEK CUISINE AWARDS – GOLD AWARD 2022

Η γαστρονομική ιστορία της Μάνης περιλαμβάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Υπάρχουν ακόμα πολυάριθμες πτυχές της που αξίζει να ανακαλύψουμε και να γευτούμε. Τόσο οι ημιορεινοί όσο και οι παράκτιοι οικισμοί του τόπου, που για χρόνια δεν συνδέονταν οδικά, ανέπτυξαν ξεχωριστές, αυτούσιες γαστρονομικές κουλτούρες, που σήμερα εντυπωσιάζουν αβίαστα τον επισκέπτη με τον απρόσμενα μοντέρνο και ασυνήθιστο χαρακτήρα τους. Αυτός ο χαρακτήρας είναι που θέλουμε κι εμείς να φέρουμε ξανά στο φως. Πιστεύουμε πως ο μόνος δρόμος για να εκτιμήσεις και να κατανοήσεις την κουζίνα ενός τόσο ιδιαίτερου τόπου, είναι αυτός του ενστίκτου και του συναισθήματος. Ανακαλύπτοντας οι ίδιοι από την αρχή το παρελθόν μας, δίνουμε στους νέους επισκέπτες του τόπου γευστικές εμπειρίες που δεν μοιάζουν με ό,τι είχαν δοκιμάσει παλιότερα.

Έτσι, η απόφαση της κουζίνας του Κυρίμαι να υιοθετήσει ξανά τον μανιάτικο σοφρά – το μικρό, χαμηλό τραπέζι, γύρω από το οποίο κάθε μανιάτικη οικογένεια ετοίμαζε και έτρωγε το γεύμα της – δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την αφετηρία μιας συνεχούς προσπάθειας για την ανάδειξη της γαστρονομικής ιδιαιτερότητας του τόπου – ώστε η Μάνη ν’ αποκτήσει καλύτερη γεύση από ποτέ.

 

 

image