Στο Napolitivo θα ζήσει κανείς την εμπειρία της Ιταλικής κουλτούρας και θα γνωρίσει την Αυθεντική Pizza Napoletana.  Οι Pizzaiolos του Napolitivo εκπαιδεύτηκαν, σε Ελλάδα και Ιταλία, από Ιταλούς maestros ώστε να ετοιμάζουν καθημερινά την αυθεντική Ναπολιτάνικη Πίτσα. Ο επιβλητικός κόκκινος χειροποίητος ξυλόφουρνος που ξεχωρίζει στο χώρο, φτιάχτηκε στη Νάπολη με τούβλα από το Βεζούβιο.

Η Ναπολιτάνικη πίτσα, η πιο διάσημη στον κόσμο, απαιτεί μαγειρική τέχνη, πρώτες ύλες από την περιοχή της Καμπανίας και έναν δεξιοτέχνη Pizzaiolo. Είναι μαλακιά και λεπτή στο εσωτερικό της ενώ είναι αφράτη στην κρούστα της, δημιουργώντας αυτό που οι Ναπολιτάνοι αποκαλούν “cornicione”.  Οι Ναπολιτάνοι εξηγούν πως η αυθεντική πίτσα πρέπει να είναι μαλακή, ευλύγιστη και να μπορεί να διπλωθεί εύκολα. Το ζυμάρι ανοίγεται κάθε μέρα στο κατάστημα και αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι 00, μαγιά, αλάτι και “πάθος”. Δεν περιέχει λάδι, ζάχαρη, ή συντηρητικά. Στη συνέχεια οι Pizzaiolos το αφήνουν να ωριμάσει 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον πριν ψηθεί στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Στο Napolitivo, θα απολαύσετε την αυθεντική συνταγή της πίτσας, η οποία δεν σερβίρεται κομμένη, τρώγεται με μαχαίρι και πιρούνι ή διπλώνεται στα δύο, ενώ είναι πολύ ελαφριά και τόσο γευστική που δε θέλεις να τη μοιραστείς!  Με αγάπη για την Ναπολιτάνικη κουλτούρα, δημιουργήθηκε ένας χώρος που παντρεύει το μοντέρνο industrial χαρακτήρα με παραδοσιακά Ιταλικά στοιχεία, στον οποίο θα απολαύσετε αγαπημένες ιταλικές εμπειρίες: espresso, φρέσκο gelato, λαχταριστά antipasti, pasta, aperitivo italiano, μοναδικά Ιταλικά κρασιά και την απόλυτη Ναπολιτάνικη πίτσα. Κάθε μέρα ανοικτά, από τις 10:00 το πρωί έως τη 01.00 το βράδυ. Τιμές 15-20 ευρώ.

 

image