Η ομάδα του Nice n Easy δημιούργησε το πανέμορφο Nesaea. Η φιλοσοφία της κουζίνας βασίζεται σε ότι καλό παράγει η μυκονιάτικη γη και την μετατροπή του με δημιουργικό τρόπο σε αυθεντική γαστρονομία. Το εστιατόριο έχει ήδη κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και των γευσιγνωστών! Το moto του Nesaea είναι το “Farm to table”.

►Η Ελλάδα βάζει το φως, τα νησιά βάζουν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά υλικά, η ομάδα Nice n Easy βάζει τη δική της φιλοσοφία, η θάλασσα με την αρχέγονη ομορφιά της βάζει το όνομα… και γεννιέται η Νησαία.Το νέο εστιατόριο της Μυκόνου που έρχεται για να προσφέρει στην ελληνική νησιωτική κουζίνα την πιο δημιουργική και φινετσάτη της εκδοχή.

Στο λιτό, με κυκλαδίτικο στιλ χώρο και την υπέροχη θέα που θα ανοίξει την Πρωτομαγιά, ο Χρήστος Αθανασιάδης θα προτείνει δημιουργική ελληνική κουζίνα με έμπνευση από τις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών ακολουθώντας τη βασική nice n easy «συνταγή» τηςhealthy – farm to table cuisine.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Νησαία ήταν μία από τις Νηρηίδες, τις κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας και θεότητες που εκπροσωπούσαν τη θάλασσα, δίνοντας ανθρώπινη μορφή σε κάθε χαρακτηριστικό της. Ιδιαίτερα όμορφες και φιλικές προς τους ανθρώπους, οι Νηρηίδες ζούσαν στο βυθό της θάλασσας και είχαν τη δύναμη να την εξουσιάζουν. Η Νησαία, ήταν μία εκ των δύο που είχαν στη δικαιοδοσία τους τα νησιά και έτσι δικαιολογημένα δίνει το όνομά της στο νέο εστιατόριο του Nice n Easy Team στη Μύκονο.

Nησαία σημαίνει φιλικότητα, χαλάρωση, γοητεία, διακοπές, φως, θάλασσα, δημιουργικότητα, αγνότητα, κάτι που φαίνεται και στο λογότυπο του εστιατορίου όπου δύο σταγόνες, μία από τη θάλασσα και μία από την κουζίνα, ενώνονται και γεννούν μια ιδιαίτερη θηλυκή μορφή που τη φυσάει νησιώτικος αέρας… και δίνει μια νέα πνοή στη δημιουργική κουζίνα των Κυκλάδων!

 

Στο μενού θα μπορούμε να απολαύσουμε πιάτα όπως χταπόδι sous vide με ζελέ από Μezzo Σαντορίνης, φάβα και dressing με μελάνι, καραβίδα με νιόκι φάβας και κακαβιά καθώς και κάποια μυκονιάτικα παραδοσιακά πιάτα σε παραλλαγές όπως η αποδομημένη κρεμμυδόπιτα με μους από ξινοτύρι και τα κουκιά σε λαρδί , ενώ καθημερινά θα υπάρχουν και πιάτα ημέρας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Πατζάρι με υφές
 
 
Βελουτέ κακαβιάς με κρόκο κοζάνης, νιόκι φάβα Σαντορίνης και μάγουλα Σφυρίδας
 
Μπαλοτίνα αρνιού πάνω σε πουρέ ρεβυθάδας με ξύσμααπό φυστίκι Αιγίνης και δυόσμο
 
Τραγανό φύλλο καλαμαριού με καπνιστή μελιτζάνα

 

 

 

 

image