Το εστιατόριο Nikkei, είναι το πρώτο περουβιανό που άνοιξε στην Ελλάδα το 2015 σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες των Αθηνών στο Κολωνάκι. Το 2017 η αγάπη του κόσμου ώθησε το πολυδιακεκριμένο και βραβευμένο εστιατόριο με το βραβείο ποιότητας και γεύσης Estiatoria.gr Premium Awards 2017 στην κατηγορία (Διεθνής Περουβιανή κουζίνα) να κάνει το μεγάλο βήμα και για τους ζεστούς πλέον μήνες του χρόνου, μεταφέροντας το εστιατόριο και προσφέροντας ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι (Ξανθίππου 10) και στο μαγευτικό νησί της Μυκόνου – Πλατεία Αγίας Κυριακής στα Ματογιάννια. Η υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και το φιλικό προσωπικό με το άψογο σέρβις συνδέεται απόλυτα με τον όρο φιλοξενία! Η γραμμή του εστιατορίου είναι να νιώθει οικεία ο πελάτης με την δημιουργία μιας υψηλούς αισθητικής, όπου όλα αγγίζουν την κορυφή οι γεύσεις, τα αρώματα, οι στιγμές σαν ένα σύντομο ταξίδι στο Περού.

Και τα δύο εστιατόρια έχουν διαμορφωθεί από τον Γιώργο Παντελούκα (GJP design & construction) προάγοντας την απόλυτη ποιότητα με τα πιο casual n’ Chic στοιχεία με λιτές γραμμές που κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να επικοινωνούν δημιουργώντας μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Το πρωτοποριακό μενού του Nikkei συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία από περουβιανά υλικά με ιαπωνικές τεχνικές πάνω από τη σύγχρονη μαγεία των περουβιανών γεύσεων. Τα πιάτα λαμβάνουν όλα τα συστατικά του Περού, τις κηλίδες και τις εξαιρετικά καθαρές τεχνικές της Ιαπωνίας και τη βαθιά μαγειρική κατανόηση της σύγχρονης γαστρονομίας, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς…  Ο Chef του Nikkei Θάνος Στασινός ηγείται της ομάδας στην κουζίνα και δημιουργεί πρωτότυπες περουβιανές γεύσεις με ιαπωνική πινελιά πάντα σε υψηλά επίπεδα. Το τέλειο δείπνο ολοκληρώνει το πλούσιο cocktail list από τον Σπύρο Κερκύρα που είναι ειδικά εμπνευσμένο ώστε να προτείνει τον ιδανικότερο συνδυασμό για το δείπνο σας. Οι bartenders ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του και βάζουν στο με τις γεύσεις να αποδεικνύουν πως τα υλικά μπορούν να ισορροπούν, μαγικά, ανάμεσα στη λεπτότητα και τη φαντασία.

♦ Ξανθίππου 10 , Πλατεία Δεξαμενής, 2107239366 (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ)

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΝΙΚΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΕΒΕΝΤΗ 3, ΚΟΛΩΝΑΚΙ

 

Το Nikkei στο Κολωνάκι είναι ένα πρωτότυπο εστιατόριο διεθνούς fusion κουζίνας με εντυπωσιακά πιάτα. Η κουζίνα έχει τις καταβολές της στο Περού και παρουσιάζονται μια σειρά από fusion πιάτα τα οποία προκύπτουν από την συνάντησή της με την ιαπωνική γαστρονομία. Ο Γιάννης Μωράκης, ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποφασίζουν από κοινού να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Τιμές κατ΄άτομο 35-45 ευρώ. 

 

Jamon Unaqi και σπαράγγια σε σάλτσα από ισπανική sobrasada

Εναλλακτικό BAO BAN με ιβηρική papada

Κοτόπουλο στον Vulcano 

Cheviche Λαυράκι με καλαμπόκι, γλυκοπατάτα σε χυμό από λάιμ και μίριν
 
Causas με duroc και aji rocoto
Namelaka valhrona
 
O chef του Nikkei Θάνος Στασινός

Bloody tiger (cocktail)
 
Yerba Mate Tea

 

 

 

image