Τι ποιο απολαυστικό από πιάτα που κουβαλάνε παράδοση και είναι φτιαγμένα από αγνά και ποιοτικά υλικά; Το έμπειρο team γευσιγνωσίας του Estiatoria.gr βρέθηκε στο εστιατόριο «Το Καπλάνι» στην Καισαριανή με σκοπό αυτή τη φορά να αναδείξει την αυθεντικότητα μιας από τις σημαντικότερες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας και της Μεσογείου, την κρητική κουζίνα! Εκεί ο Μανόλης Ρωμανάκης, ιδιοκτήτης και άριστος γνώστης των μυστικών της κρητικής κουζίνας, ξεδιπλώνει την έντονη προσωπικότητά του και βάζει το προσωπικό του μεράκι στην κουζίνα…
Απολαύσαμε signature dishes με τοπικό κρητικό Οίνο και Ρακή, κλείσαμε το δείπνο με σφακιανόπιτα και την καρυδόπιτα της Χρυσής με αυθεντικό παγωτό βανίλια…
- Πάνω από όλα:
Η ευθύνη και η ποιότητα καθώς και η βαριά υπογραφή του γνήσιου Κρητικού που καθρεφτίζεται σε όλα τα πιάτα. “Κάθε πιάτο έχει την ιστορία του και είναι αρωματισμένο από την κρητική γη…” Δημιουργικά πιάτα με πλούσια γεύση και χορταστικές μερίδες κάνουν τη διαφορά!
- Και νηστίσιμα:
Στο Καπλάνι δοκιμάσαμε εξαίσιες συνταγές νηστίσιμες, όπως οι “Σουπιές με σπανάκι και διάφορα χορταρικά και πατάτες τηγανητές” το “Χταπόδι στιφάδο με μυρωδικά” και άλλα πολλά εκπληκτικά πιάτα.
- Λίγα λόγια για την ιστορία του ονόματος:
Υπήρξε αγαπητός, σεβαστός κι εξαίρετος άνθρωπος, αντιπροσωπευτικός τύπος κρητικού αγωνιστή. Από στεργιανός αγωνιστής, γίνηκε χαΐνης των κυμάτων, κουρσεύοντας τουρκικά και συμμαχικά του εχθρού. Επειδή ήταν τόσο φοβερός τον ονόμασαν Καπλάνη που σημαίνει «αγρίμι» και το παρατσούκλι αυτό ακολουθεί τους απογόνους του που μέχρι και σήμερα τους φωνάζουνε Καπλάνηδες.
Γαστρονομικά νέα από το Estiatoria.gr – σας ενημερώνουν για ό,τι καλύτερο συμβαίνει στα εστιατόρια…

Άριστος γνώστης της κρητικής κουζίνας και ιδιοκτήτης Μανόλης Ρωμανάκης

Χταπόδι στιφάδο με μυρωδικά (νηστίσιμο)

Χοχλιοί μπουμπουριστοί τηγανιτοί με αρισμαρί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, παλαιωμένο ξύδι και θαλασσινό αλάτι

Φρέσκιες πατάτες τηγανιτές, αυγά μάτια και στάκα

Χειροποίητα σχιουφιχτά μακαρόνια από αλεύρι χαρουπιού, με κοτόπουλο, σάλτσα από σύγκλινο, κολοκύθι, ντοματίνια και ξηρό ανθότυρο

Σιγοψημένο πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας

Κατσικάκι φρικασέ – αυγολέμονο

Μοσχαρίσια μάγουλα, με πουρά από πατάτα και καπνιστή μελιτζάνα

Απάκι

Αυθεντικός λευκός ταραμάς (νηστίσιμο)

Σουπιές με σπανάκι και διάφορα χορταρικά και πατάτες τηγανητές

Φάβα με χταπόδι σχάρας