ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ | ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ!
►Οι γευσιγνώστες του Estiatoria.gr είχαν τη χαρά να δειπνίσουν στο νέο εστιατόριο “Δαφνόφυλλο” στη Γλυφάδα. Ότι νέο, έχει ενδιαφέρον για όλους, ιδιαίτερα όταν βγαίνουν στο τραπέζι νέες προτάσεις που εντυπωσιάζουν! Στο Δαφνόφυλλο το περιβάλλον σε χαλαρώνει ευχάριστα με το λευκό να κυριαρχεί κάτω από ζεστούς φωτισμούς, που εναρμονίζονται αισθητικά με τον ανοιχτό ουρανό, θυμίζοντάς σου ότι βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα… Αυτή την αρμονία της συνολικής εικόνας του εστιατορίου, η οποία δείχνει πράγματα σε γενικές γραμμές, εντοπίσαμε και στην κουζίνα, η οποία υποστηρίζει άψογα ένα μενού αρκετών γευστικών προτάσεων. Στο Δαφνόφυλλο υπάρχει το concept του δίσκου, ο οποίος είναι μοναδικός με πολύ γευστικά πιάτα όπως και το Γουσμπουρούλι (φύκια της θάλασσας), το Χταπόδι ξυδάτο, ο Σολωμός μαρινάτος και διάφορες αλοιφές που φτιάχνουν τέλεια ταίρια με το ουζάκι σας! Δοκιμάζοντας το ριζότο σουπιάς και το Λιγκουίνι γαρίδας αυτή τη φορά με λευκό κρασί, αισθανθήκαμε μια ευχάριστη έκπληξη στον ουρανίσκο μας και κερδίσαμε νέες εμπειρίες, οι οποίες εμπλουτίζονταν σταδιακά κατά τη διάρκεια του γεύματος από διάφορα ορεκτικά, όπως το μοναδικό μπαρμπούνι μαρινάτο (η ελληνική εκδοχή sushi) ή οι ψαροκροκέτες με τη σως ταρτάρ και τα κρασάτα μύδια. Αποτέλεσμα, η πλήρης τέρψη μιας ολοκληρωμένης γευσιγνωσίας. Προτείνεται από το Estiatoria.gr αφού δοκιμάστηκε.
Μπαρμπούνι μαρινάτο►Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία με αυλή στην οδό Κονδύλη 8 στη Γλυφάδα, το μεζεδοπωλείο – ψαροταβέρνα Δαφνόφυλλο ξεκίνησε πολύ πρόσφατα να δημιουργεί ολόφρεσκιες προτάσεις από πολύ αγνά υλικά. Δημοφιλές και αγαπημένο από την αρχαιότητα, απαραίτητο για την προετοιμασία της Πυθίας προτού δώσει τον χρησμό, το δαφνόφυλλο έγινε γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά και την πολύτιμη χρήση του στην κουζίνα. Εξαιρετικό καρύκευμα και μυρωδικό, λέγεται πως ανοίγει την όρεξη και προσφέρει στο φαγητό μια ανάλαφρη γεύση, που ανακουφίζει το γεμάτο στομάχι.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ ΕΔΩ
Ριζότο σουπιάς