ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ | ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ by Estiatoria.gr
Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικότητας… Ίσως το μοναδικό εστιατόριο που έχει διαθέσει έναν τόσο μεγάλο χώρο για παρασκευαστήριο αποδεικνύοντας τον σεβασμό του στη διαχείριση της πρώτης ύλης και κατ’ επέκταση τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα! Το Κουκουνάρι βραβεύτηκε πρόσφατα για την ποιότητα των υπηρεσιών του με το Estiatoria.gr Premium Awards 2017.
Ο Κώστας Λαζαρίδης (από αριστερά), (στη μέση) ο Χρυσόστομος Αβερκιάδης – Manager, (δεξιά) ο Chef Τάσος Σταματιάδης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΑΡΒΕΥΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ (ΧΟΛΑΡΓΟΣ) | BY ESTIATORIA.GR
-Το Κουκουνάρι στον Χολαργό διανύει την 4 η επιτυχημένη του χρονιά και κατάφερε μάλιστα να αποσπάσει και το βραβείο ποιότητας και γεύσης Estiatoria.gr Premium Awards 2017 στην κατηγορία «Ελληνική κουζίνα». Που οφείλεται η επιτυχία αυτή;
Απαντά ο Χ. Αβερκιάδης Manager
– Οφείλεται σίγουρα στην ομαδικότητα κατά κύριο λόγο και στην συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε το καλύτερο στον πελάτη. Προσωπικά έχω εργαστεί επί χρόνια στο χώρο της εστίασης με σπουδές οινολογίας, ο ιδιοκτήτης κ. Ευάγγελος Κοντοδήμος έχει κι αυτός το δικό του όραμα στην εστίαση και έχει βάλει τη σφραγίδα του στο Κουκουνάρι, στηρίζοντας ανελλειπώς την προσπάθεια αυτή. Ο Chef κ. T. Σταματιάδης είναι ένας νέος chef με μεγάλη εμπειρία, έχει εργαστεί για 6 συνεχόμενες χρονιές στο Elounda Beach Bayσαν Chef a la Carte. Είμαστε λοιπόν μια συνεργάσιμη ομάδα με κοινούς στόχους.
-Μας ξεναγήσατε στον επάνω χώρο του εστιατορίου ο οποίος είναι οργανωμένος σαν παρασκευαστήριο και μας έκανε πραγματικά εντύπωση το γεγονός, πως διαθέσατε έναν τόσο μεγάλο χώρο για την προπαρασκευή;
-Αυτό είναι το δεύτερο κομμάτι που θα ήθελα να τονίσουμε για να γνωρίζουν οι φίλοι μας και ο κόσμος. Έχει γίνει μεγάλη επένδυση στις υποδομές του εστιατορίου μας και ο λόγος είναι, ότι από εκεί ξεκινούν όλα. Αν η αρχή δεν είναι σωστή τότε δεν θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα σε ότι έχει να κάνει με την προετοιμασία. Ήταν επιβεβλημένη η λειτουργία του παρασκευαστηρίου. Στο Κουκουνάρι κάνουμε καθημερινά παραλαβές ακόμα και τις Κυριακές προκειμένου να έχουμε φρεσκότατα προϊόντα. Έτσι λοιπόν οι πρώτες ύλες σε αρχική φάση ελέγχονται, μεριδοποιούνται και προωθούνται στην κουζίνα. Τα ζυμαρικά μας είναι χειροποίητα και φτιάχνονται σε μας, όπως τα παραδοσιακά στριφτάρια και το ραβιόλι με γέμιση απάκι. Κατεψυγμένες ύλες δεν χρησιμοποιούμε. Ακόμα και το παγωτό μας το οποίο όλοι έχουν να λένε γι αυτό παρασκευάζεται με παραδοσιακό τρόπο με βιολογικό γάλα και παγωτομηχανή του 1912. Είναι λοιπόν ο ρόλος του παρασκευαστηρίου τόσο σημαντικός που δεν θα μπορούσε να λείπει από το Κουκουνάρι που καθημερινά καλείται να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών που γεμίζουν κυριολεκτικά όλο το εστιατόριο από το μεσημέρι.
-Μιλήστε μας για τον κατάλογο του εστιατορίου. Πως χαρακτηρίζεται και ποια είναι η σχέση τιμής;
-Έχουμε έναν ευέλικτο κατάλογο με ένα μενού φρέσκων δημιουργιών, όπως προείπα δεν βγάζουμε κατεψυγμένα και τυποποιημένα προϊόντα στον πελάτη. Το μενού μας αλλάζει 3 φορές το χρόνο με συνταγές Ελληνικής κουζίνας φυσικά και διατηρούμε 4-5 πιάτα ως signature dishes που ο κόσμος βρίσκει σε μας συνέχεια και όλο τον χρόνο. Μερικά από αυτά είναι το χοιρινό κότσι σε τραγανή κρούστα που αργοψήνεται στη γάστρα για 8 ώρες, το οποίο γίνεται ανάρπαστο και έρχονατι από όλη την Αθήνα ειδικά για αυτό το πιάτο, το Σνίτσελ γεμιστό με μαστέλο και το μαριναρισμένο κοντοσούβλι σε βέργα. Οι σαλάτες μας επίσης είναι πλούσιες με ευρηματικά dressing και κερδίζουν την προσοχή των πελατών μας. Σε γενικές γραμμές κρατάμε πάντα ζεστό το ενδιαφέρον των πελατών μας ανανεώνοντας το μενού μας και με νέες προτάσεις. Στα κρασιά έχουμε 2 καταλόγους, ο ένας για τα γνωστά κρασιά και ο άλλος για τα κρυμμένα διαμάντια του Ελληνικού μας αμπελώνα. Στις τιμές το Κουκουνάρι είναι πολύ οικονομικό για την ποιότητα που προσφέρει και για τις μεγάλες μερίδες που διαθέτει, οι οποίες δεν είναι τυχαία μεγάλες έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του εστιατορίου.
-Μας κάνατε μια όμορφη πάσα για ίσως την σημαντικότερη ερώτηση. Ποια είναι η φιλοσοφία στο Κουκουνάρι;
-Όταν δημιουργήσαμε το Κουκουνάρι σκεφτήκαμε να περάσουμε στον κόσμο την ιδέα του οικογενειακού ύφους σε έναν σύγχρονο σχεδιαστικά χώρο που σέβεται την Ελληνική κουζίνα και την παράδοση της φιλοξενίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι στο οποίο ο κόσμος θα απολαύσει ανώτερες φρέσκιες γεύσεις σαν να βρισκόταν σε ένα σπίτι με πολύ φιλικά πρόσωπα και θα έβγαιναν τα καλύτερα σε αυτό. Με αυτή την έννοια οι μερίδες είναι μεγάλες και χορταστικές. Η αγάπη μας για τις οικογένειες και επίσης η έμφαση που δίνουμε στα μικρά παιδιά με μικρές εκπλήξεις μας κάνει ξεχωριστούς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Κουκουνάρι έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα κάτι που φαίνεται και από τις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν γίνει για τα ΑΜΕΑ. Όλο αυτό το κλίμα γίνεται αποδεκτό από έναν κόσμο που έχει κουραστεί από τα έτοιμα, τις μικρές gourmet μερίδες και φυσικά την υπερτίμηση του μετρίου… Στο Κουκουνάρι θα απολαύσετε τίμιο φαγητό σε καλές τιμές.
-Σε ποιους απευθύνεται το Κουκουνάρι;
-Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο που του αρέσει η ποιοτική ελληνική κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα το Κουκουνάρι έχει κερδίσει τις προτιμήσεις ενός κοινού από όλα τα κοινωνικά και ηλικιακά στρώματα, όπως γιατρούς, επιστήμονες, πολιτικούς, νεαρόκοσμο, ζευγάρια και φυσικά οικογένειες. Απευθύνεται επίσης και στις εταιρίες που κάνουν τα επαγγελματικά τους γεύματα. Να γνωρίζουν οι φίλοι μας και όσοι έχουν σκοπό να μας επισκεφτούν να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους για την σωστή εξυπηρέτηση.
-Ευχόμαστε σαν Estiatoria.gr πάντα επιτυχίες σε όλη σας την ομάδα και το Κουκουνάρι.
-Εμείς ευχαριστούμε το Estiatoria.gr που μας έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε προς τα έξω τη φιλοσοφία του εστιατορίου μας.
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ – ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 2017