
♦ Γαλάτσι 12-11-2015 – Συνέντευξη από Estiatoria.gr με τον Τάσο (Λέυκες)
1. Πότε δημιουργήθηκαν οι Λεύκες και τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την εστίαση ώστε τελικά να αναδειχθείτε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους εστιάτορες;
Απάντηση: Δημιουργήθηκε το εστιατόριο 1994 από μια εσωτερική αναζήτηση για κάτι νέο, πρωτότυπο και μοναδικό.
2. Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας του εστιατορίου «Λεύκες» και τι είναι εκείνο που τραβάει τον κόσμο και αυξάνει τους φίλους καθημερινά. Δεν μιλάμε για τον χώρο και τη διακόσμηση που είναι πανέμορφα αλλά για τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται την κουζίνα σας. Κάθε δημιουργία είναι ξεχωριστή αλλά πείτε μας τι κάνει την διαφορά;
Απάντηση: Η καλή πρώτη ύλη, η λεπτομέρεια σε κάθε δημιουργία και η αγάπη για την Ελληνική κουζίνα.
3. Πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του εστιάτορα σήμερα; Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες Εμείς μέσα από το δικό μας πρίσμα θεωρούμε ότι πρόκειται για το δυσκολότερο επάγγελμα σε επίπεδο επιχείρησης.
Απάντηση: Είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα και γενικότερα η ενασχόληση με την εστίαση. Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μαγειρική παιδεία ούτε στους πελάτες αλλά και στο προσωπικό. Φυσικά τα τελευταία χρόνια αλλάζουν τα δεδομένα και ειδικότερα οι νέοι έχουν αναπτύξει επίπεδο γνώσης.
4. Θεωρείτε ότι ο εστιάτορας πρέπει να έχει γνώσεις μαγειρικής για να πετύχει ή απλώς αρκεί ένας chef στο πλευρό του;
Απάντηση: Θα πρέπει να έχει γνώσεις 100%! Εμείς εδώ βεβαίως στις «Λεύκες» έχουμε ένα σημαντικό επιτελείο έμπειρων chef, οι οποίοι δημιουργούν κάτω από την καθοδήγηση και την γενική ευθύνη μου.
5. Γνωρίζετε ότι το εστιατόριο Λεύκες έχει κερδίσει το στοίχημα μέσα στα χρόνια σαν ένα από τα κορυφαία εστιατόρια; Αυτή η διάρκεια μέσα στα χρόνια που κάνει εσάς και άλλα ξακουστά εστιατόρια να κρατούν το όνομα και την ποιότητα ψηλά χωρίς ο κόσμος να τα βαριέται αλλά αντιθέτως να θέλει να τα επισκέπτεται συνέχεια, σας δημιουργεί πολλά «πρέπει» δηλαδή ευθύνες; Ποια είναι η άποψή σας;
Απάντηση: Πολλά τα «πρέπει» και οι ευθύνες Μοιάζει με τις ανάγκες ενός πρωταθλητή-ολυμπιονίκη. Θα πρέπει καθημερινά να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο! Αυτό κρατάει τις Λεύκες στην κορυφή, ο καθημερινός αγώνας με σκοπό να προσφέρουμε σαν ομάδα στον πελάτη το τέλειο, χωρίς διαχωρισμούς και παραλήψεις. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται, είναι αρκετά έξυπνος για αυτό και εξακολουθεί να μας στηρίζει! Το ίδιο συμβαίνει και με εκείνους που μας επισκέπτονται για πρώτη φορά.
6. Τι προτείνετε για αυτόν τον χειμώνα σαν πιάτο στο κοινό του Estiatoria.gr Προτείνετέ μας ένα πιάτο και με τι κρασί θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε;
Απάντηση: Προτείνουμε το «Μπιφτέκι γεμιστό με κρέμα ελληνικών τυριών πάνω σε σπιτικό πουρέ μελιτζάνας και chips από kale» Προτείνουμε το συγκεκριμένο πιάτο με ένα κρασί όπως το Chevignon Blanc - Κτήμα Αργυρίου από τον Παρνασσό, ώστε να επιτευχθεί μια γευστική ισορροπία στον ουρανίσκο του δοκιμαστή, σαν αποτέλεσμα της οξύτητας που παράγει η μελιτζάνα τη στιγμή που συναντά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κρασιού που αποτελούνται από σύνθετα αρώματα και φίνες αποχρώσεις.
Μπιφτέκι γεμιστό με κρέμα ελληνικών τυριών πάνω σε σπιτικό πουρέ μελιτζάνας και chips από kale
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
► ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΛΕΥΚΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΕΔΩ

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
https://www.estiatoria.gr/dynamicpage/1173
Posted by estiatoria.gr on Wednesday, November 11, 2015
/* * * CONFIGURATION VARIABLES * * */
var disqus_shortname = ‘estiatoriagr’;
/* * * DON’T EDIT BELOW THIS LINE * * */
(function() {
var dsq = document.createElement(‘script’); dsq.type = ‘text/javascript’; dsq.async = true;
dsq.src = ‘//’ + disqus_shortname + ‘.disqus.com/embed.js’;
(document.getElementsByTagName(‘head’)[0] || document.getElementsByTagName(‘body’)[0]).appendChild(dsq);
})();
Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.