Ο Χρήστος Τζιέρας με νέες φθινοπωρινές προτάσεις στο Piu Verde!
►To Estiatoria.gr είχε την τιμή να συναντήσει τον κ. Χρήστο Τζιέρα στο γνωστό Piu Verde. Ο κορυφαίος Chef μας μίλησε για τον εαυτό του και παράλληλα μας πρότεινε κάποια πιάτα, που μπορεί να απολαύσει ο κόσμος το φετινό φθινόπωρο στο καταπράσινο και πανέμορφο Piu Verde.
Ο αναγνωρισμένος και βραβευμένος Chef Χρήστος Τζιέρας μας προτείνει τα νέα του πιάτα στο Piu Verde.
ESTIATORIA.GR – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
– Περιγράψτε μας μια μέρα από την καθημερινότητά σας. Πως ξεκινάει και πως τελειώνει, τώρα που ξεκινάει η σεζόν και τα ωράριά σας στενεύουν;
– Χρήστος Τζιέρας: Η ημέρα μου ξεκινάει γύρω στις 8 όπου προετοιμάζω τη συνταγή που θα μαγειρέψω στην τηλεόραση. Αμέσως μετά το γύρισμα πηγαίνω στα εστιατόρια που επιβλέπω και κάνω όλες τις κινήσεις που χρειάζεται για να λύσω το κάθε πρόβλημα ή πλάνο που έχω στο κάθε εστιατόριο ξεχωριστά. Το απόγευμα κάνω ένα τρίωρο διάλειμμα για να δω την οικογένειάμου και να κάνω κάποιο από τα αγαπημένα μου σπορ. Μετά γυρνάω πάλι σε κάποια από τα εστιατόρια να φροντίσω για την άριστη λειτουργία τους.
– Θεωρείτε ότι η ελληνική κουζίνα θα εξακολουθεί να αποτελεί την κυρίαρχη τάση και για αυτή τη χρονιά; Υπάρχουν ακόμα προϊόντα που δεν έχουμε ανακαλύψει στα εστιατόρια;
– Χρήστος Τζιέρας: Πιστεύω πως από εδώ και στο εξής η ελληνική κουζίνα θα παίζει πάντα πρωταρχικό ρόλο, γιατί θεωρώ ότι επιτέλους αυτός ο ευλογημένος τόπος είναι η πιο σοβαρή γαστρονομική πρόκληση για εμάς τους επαγγελματίες της εστίασης. Η ανάπτυξη των προϊόντων και η γαστρονομική εξέλιξη ποτέ δεν σταματά και αυτή είναι και η ομορφιά της.
– Δυσκολευτήκατε να φτάσετε σε αυτό το σημείο που βρίσκεστε σήμερα επαγγελματικά; Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο επίδοξο chef που θα ήθελε να φτάσει εκεί που είστε εσείς τώρα;
– Χρήστος Τζιέρας: Έχω δυσκολευτεί και δυσκολεύομαι ακόμα γιατί η επαγγελματική μαγειρική έχει καθημερινές και πολλαπλές απαιτήσεις που πρέπει να ανταπεξέλθεις για να είσαι στην επικαιρότητα καθώς και πολλές αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει ένας σεφ καθημερινά μιας και ζούμε σε μια χώρα με πολλές δυσκολίες και νοθευμένη γαστρονομική παιδεία. Η συμβουλή μου σε ένα νέο chef είναι ότι μόνο η υπέρτατη αγάπη και το πάθος για αυτή τη δουλειά μπορεί να σε κρατήσει σε ένα δρόμο αξιοπρέπειας και υγιούς επιτυχίας.
– Ποιό ήταν το αγαπημένο σας φαγητό όταν ήσασταν παιδί;
– Χρήστος Τζιέρας: Όταν ήμουν παιδί τα αγαπημένα μου φαγητά ήταν οι πίτες της γιαγιάς μου και οτιδήποτε έψηνε στον ξυλόφουρνο και στη γάστρα. Αργότερα κατάλαβα ότι αυτό ήταν και η αιτία για να επιλέξω αυτό το επάγγελμα.
– Ποιά είναι τα σχέδιά σας για τον φετινό χειμώνα;
– Χρήστος Τζιέρας: Τα σχέδια μου για το φετινό χειμώνα είναι να εξελίξω τη δημιουργικότητα και την εντιμότητα των μενού μου στους χώρους που επιβλέπω, να συνεχίσω να παραμονεύω οποιαδήποτε καινούρια γνώση εισβάλει στο χώρο, να βάλω ένα πετραδάκι στο χώρο της εκπαίδευσης που έχω μπει από πέρυσι στα νέα παιδιά , να μοιραστώ τις γνώσεις μου μέσα από το site μου www.christostzieras.gr με όλο τον κόσμο και να είμαι πάντα δυνατός και έτοιμος για νέες προκλήσεις.
Σας ευχαριστούμε πολύ. Kαλή επιτυχία!
Κυκλαδίτικοι τυρολουκουμάδες με chutney Περγαμόντο

Πανδαισία σαλατικών με κατίκι, μπιφτεκάκια γαλοπούλας και σως εσπεριδοειδών

Χοιρινό φιλέτο γεμισμένο με παλαιωμένη γραβιέρα και πιπεριές μαζί με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα σταφυλιού

Banoffee – Τραγανό μπισκότο με κρέμα καραμέλας, μους μπανάνας και παγωτό

►ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PIU VERDE ΕΔΩ