Ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας | Στο SUNDARA!

►Σταθήκαμε σε μια δημιουργία του εστιατορίου Sundara στο Varkiza Resort (Yabanaki beach) , όπου Chef έχει αναλάβει ο γνωστός Γιάννης Σολάκης με την ομάδα του. Το ριζότο σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ δύσκολο πιάτο στη δημιουργία του και απαιτεί από τον Chef ιδιαίτερη προσοχή την ώρα της δημιουργίας. Θα μπορούσαμε να το προσομοιάσουμε με ένα “μαγειρικό” cocktail, που η λεπτομέρεια έχει τον πρωταρχικό της ρόλο. Στο ριζότο αυτό των άγριων μανιταριών, είχαμε άψογη ισορροπία αλμυρότητας, η οποία μας δινόταν κατά κύριο λόγο από την παρμεζάνα, ενώ οι κόκκοι ρυζιού ήταν βρασμένοι στο σωστό σημείο “όχι υπερβολικά”, έτσι ώστε να δεχτούν εσωτερικά, την έντονη και δυνατή σάλτσα των άγριων μανιταριών και τα αρώματα από το λάδι τρούφας. Σε ένα ομογενοποιημένο “δεμένο” μείγμα γεύσης, αρκετό για να δαμάσουν τις εν εγρηγόρσει αισθήσεις μας, τα τοματίνια δεν είχαν απλώς διακοσμητικό χαρακτήρα… Ήταν εκείνα που καλούσαν το Cabernet Sauvignon σε ένα “παιχνίδι δράσης” στον ουρανίσκο μας…

Sundara beach bar restaurant στο Varkiza Resort. Το Sundara άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχεται καθημερινά πλήθος επωνύμων, ανθρώπων της showbiz και celebrities, που γεμίζουν τις όμορφες ξαπλώστρες του με τις στυλάτες μαύρες ομπρέλες. Το πρόγραμμα για το φετνό καλοκαίρι επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, events και party. Το εστιατόριο, με την επιμέλεια του εκπληκτικού και αγαπητού Chef Γιάννη Σολάκη, ανεβάζει τον “γαστρονομικό δείκτη” στην παραλία, προκαλώντας θαυμασμό… Ανοιχτά όλη τη μέρα. Τιμές κατ΄άτομο 35-40 ευρώ. (χωρίς κρασί). ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΔΩ