ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ - «ΨART» ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ
By Estiatoria.gr
Συναντήσαμε τον Αρτέμη Δαρζέντα, έναν φανταστικό άνθρωπο, συνειδητοποιημένο εστιάτορα αλλά και λάτρη του ψαρέματος… Δοκιμάσαμε τις συνταγές του ΨART και σας χαρίζουμε μια όμορφη συνέντευξη για μια πολυσυζητημένη ψαροταβέρνα στο Γκάζι, που έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού…
-Γιατί στο Γκάζι; Πως ήρθε η ιδέα για ψαροταβέρνα στο Γκάζι;
-Δεν υπήρχε ψαροταβέρνα στην καρδιά της διασκέδασης στο Γκάζι και θεώρησα ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο. Το σημείο που ανοίξαμε είναι προνομιακό καθώς είναι πάνω στις γραμμές ακριβώς κάτω από την πλατεία. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι το ΨART βγάζει τα τραπεζάκια του έξω μπροστά σε μια “μεγάλη παραλία”
– Τι σας έφερε κοντά στον κόσμο του Ψαριού και στην εστίαση;
-Είμαι γέννημα θρέμμα Σαντορινιός γεννημένος στο Εμπορείο. Η αγάπη μου για το ψάρεμα σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τη μαγειρική με οδήγησαν σε έναν νέο χώρο, αυτόν της εστίασης, τον οποίο υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια και σεβασμό προς τον πελάτη.
– Τι θα βρει κανείς στο ΨART; Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά της ψαροταβέρνας σας;
– Συνεργάζομαι με ανεμότρατες και μικρά παραδοσιακά καΐκια ακριβώς για να προσφέρω το καλύτερο, το φρέσκο, το εκλεκτό! Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό και αυτός είναι ο λόγος που όποιος έρχεται κάνει το ΨART στέκι του Το ΨART έχει γίνει γνωστό για την κουτσομούρα, το μπαρμπούνι και μια σειρά από σπεσιαλιτέ όπως η μπαρμπουνομακαρονάδα, το καρπάτσιο λαβράκι, το σεβίτσε τσιπούρας και το κριθαρότο θαλασσινών Έχουμε όμως πολλά άλλα όπως τη λευκή ταραμοσαλάτα, τη σαντορινιά φάβα από το χωριό μου και διάφορους μεζέδες
– Διαπιστώνοντας ότι έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτικών και καλλιτεχνών και δεδομένου ότι το καλό φαγητό συνδυάζεται με το περιβάλλον σαν συνολική εμπειρία, ώστε να περάσει κάποιος καλά. Περιγράψτε μας λίγο εκτός από την ποιότητα τι τραβάει τον κόσμο τόσο πολύ στο ΨART;
-Έφτιαξα έναν χώρο όπως άρεσε σε μένα. Είναι κλασσική η διαρρύθμιση και παραπέμπει στο 60 και στο 70. Παίζουμε ελληνική μουσική με επιτυχίες όλων των εποχών. Ο χώρος είναι εξαιρετικά φιλόξενος και ο κόσμος περνάει καλά. Έχουμε προσέξει αρκετά τη λεπτομέρεια. Έχουμε μια ενημερωμένη κάβα που φτάνει μέχρι και 150 χρόνων βιολογικό αμπέλι όπως το «Δασκαλί Ασύτρικο» και πολλά αποστάγματα.
– Σαν επιλογή εμείς το δοκιμάσαμε και μας άρεσαν όλα τόσο πολύ που γνωρίζουμε πλέον που θα βρούμε τις θαλασσινές γεύσεις που επιθυμούμε. Τι θα λέγατε σε εκείνους που δεν σας έχουν γνωρίσει ακόμα;
– Το ΨART στο Γκάζι σας περιμένει όλους χειμώνα και καλοκαίρι με καλές τιμές. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να φάει πολύ καλά κοντά στα 20 ευρώ με κρασί ενώ στο μεγαλύτερο ψάρι θα ανέβει το κόστος σε πολύ λογικές τιμές. Θα περάσει καλά σαν να ήρθε σε οικογενειακή νησιώτικη ταβέρνα με άρωμα Σαντορίνης.
►ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΨART ΕΔΩ