ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ 2017
Το Estiatoria.gr σας παρουσιάζει ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου. Ύστερα από ένα πρόσφατο ταξίδι στο νησί των ιπποτών, η ομάδα γευσιγνωσίας του Estiatoria.gr αισθάνεται έναν βαθύ ενθουσιασμό για την επαφή που είχε με εκείνα τα εστιατόρια της Ρόδου, που είχαν να επιδείξουν γαστρονομική αξία και ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κουζίνα, η οποία και αποτελεί τον πυρήνα του γαστρονομικού τουρισμού. Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως. Απολαύσαμε και σας παρουσιάζουμε δημιουργίες από τους καλύτερους chef του νησιού. Ευχαριστούμε το Rodos Palace (Χορηγό φιλοξενίας του μεγάλου αφιερώματος) για την όμορφη διαμονή της ομάδας γευσιγνωσίας του Estiatoria.gr
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!
Στο εστιατόριο 12 NISSIA του 5άστερου ξενοδοχείου Rodos Palace η gourmet κουζίνα απολαμβάνεται δίπλα στην πανέμορφη πισίνα και ο ανοιχτός ουρανός σκεπάζει τις πιο γευστικές προτάσεις της έμπειρης ομάδας των chef του. Το ALEXIS 4 SEASONS στο κέντρο της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και για τις μεσογειακές του προτάσεις. Όλα αυτά σε ένα μπαλκόνι με καταπλητκική θέα τόσο προς στο τζαμί του Σουλεϊμάν όσο και στα μεσαιωνικά τοίχη προς το λιμάνι. Το εστιατόριο KYMA BEACH στους παραλιακούς Πεύκους δημιουργεί ένα εξωτικό κλίμα γαστρονομίας με τον πολύ έμπειρο νέο και πολλά υποσχόμενο Chef Μιχάλη Μάρθα να προσεγγίζει με σύγχρονο ύφος και μαεστρία τη μεσογειακή κουζίνα. Ο ΚΟΥΚΟΣ στη χώρα της Ρόδου γνωρίζει καλά τι σημαίνει ελληνική κουζίνα και παράδοση στο πιάτο, χαρίζοντας πλούσιες εμπειρίες στον επισκέπτη. Ένα κρασάκι στον πεζόδρομο δίνει άλλη χάρη στο ταξίδι σας… Στην παραλία Στεγνά το φρέσκο ψάρι κρατάει ζωντανή την παράδοση 80 και πλέον ετών, σε ένα σύγχρονο εστιατόριο πάνω στο κύμα αποκλειστικά για μυημένους. Ονομάζεται STEGNA KOZAS και δανείζεται το όνομά του από τον γέρο Κόζα του παρελθόντος. Στην εντυπωσιακή Λίνδο το εστιατόριο ΚΑΛΥΨΩ ατενίζει την ακρόπολη της Λίνδου από το roof garden ενός διατηρητέου του 17ου αιώνα. Η κουζίνα στο Καλυψώ δημιουργεί θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και μεσογειακά πιάτα με ανώτερο χαρακτήρα και αληθινή φρεσκάδα! Για εκείνους που έχουν λατρεία με τα τραπέζια πάνω στην άμμο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στην παραλία των Κολυμπίων θα φάτε ολόφρεσκο ψάρι και αστακό από το πρόσφατα βραβευμένο εστιατόριο ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ με το βραβείο γεύσης και ποιότητας Estiatoria.gr Premium Awards 2017(Πανελλαδικός θεσμός κορυφαίων εστιατορίων). Στην πανέμορφη παραλία των Πεύκων δίπλα στα καταγάλανα νερά, το εστιατόριο PHILOSOPHIA σας προσκαλεί να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία ενός δείπνου με το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Ρόδου. Η εμπειρία στο Philosophia σφραγίζεται από τοπικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και δροσερά γλυκά με πλούσια γεύση! Το άνοιγμα ενός καλού κρασιού αποκτά ανώτερη αξία με την θαλασσινή αύρα… Αν θέλετε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με γεύση, τότε στο Φαληράκι το AMMADES SEASIDE προσφέρει cocktails στις ξαπλώστρες αλλά και ένα μεσογειακό μενού απολαυστικό όσο και η παραμονή σας σε αυτή την οργανωμένη παραλία. Επίσης στο Φαληράκι, στο RATTAN η δημιουργικότητα φλερτάρει με τις αισθήσεις σας σε ένα μοντέρνο περιβάλλον, όπου τα τοπικά προϊόντα μεταμορφώνονται σε gourmet πιάτα υπεροχής! Αν έχετε επιθυμήσει τις παραδοσιακές ψαροταβέρνες και σας έχει λείψει το κλασικό σερβίρισμα και η διαχρονική ατμόσφαιρα του νησιώτικου καλού φαγητού δίπλα στη θάλασσα, τότε το ΛΙΜΑΝΑΚΙ στα Κολύμπια βρίσκεται εκεί από το 1950 και σας περιμένει με τους καλύτερους ψαρομεζέδες… Σε όσους βρεθούν στη Νότια Ρόδο, στο Κιοτάρι, υπάρχει ένα εστιατόριο με ιστορία που έχει να παρουσιάσει ένα σπιτικό μενού χειροποίητο με καθαρή αξία στη γεύση. το περιβάλλον του θα σας σαγηνεύσει και ονομάζεται ΜΟΥΡΕΛΛΑ. Σε μεγαλύτερο υψόμετρο για τους φίλους της γάστρας, του ντόπιου κρέατος και του οικογενειακού στυλ, η ταβέρνα ΠΗΓΗ ΦΑΣΟΥΛΙ επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι στο βουνό θα φας καλά και τίμια! Βρίσκεται στην Ψίνθο πλαισιωμένο από καταπράσινες πηγές. Κοντεύοντας προς το τέλος της γευστικής μας διαδρομής έχουμε να σας προτείνουμε δύο εστιατόρια εναλλακτικά στα οποία μπορείτε να απολαύσετε ξένη κουζίνα αλλά δοκιμασμένη! Γυρνώντας πίσω στη χώρα της Ρόδου σταθερή αξία στο ψάρι και στις θαλασσοδημιουργίες αποτελεί το φημισμένο εστιατόριο ΧΑΤΖΗΚΕΛΗΣ! Στους Πεύκους της Ρόδου στην κεντρική πλατεία του νησιού θα βρείτε το εστιατόριο HELLAS, σε έναν ανοιχτό χώρο που η πέτρα και τα ψηφιδωτά του κήπου φιλοξενούν τοπικές παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνες τεχνικές! Είναι το CASA ITALIA στην Ιαλυσό με αυθεντική pizza ξυλόφουρνου και το MEMPHIS με ζουμερά χειροποίητα burgers στη χώρα. Last but not least το πολύ γνωστό εστιατόριο που έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον του παγκόσμιου τύπου, ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ δημουργεί για εσάς αρνάκι με δαμάσκηνα και άλλες γεύσεις με μοναδική έμπνευση! Σας ευχόμαστε καλές διακοπές στο πανέμορφο αυτό νησί της Ρόδου και μην ξεχνάτε…
Το Estiatoria.gr αναδεικνύει την αξία της γεύσης σε κάθε τόπο της Ελλάδας στηρίζοντας την κουλτούρα και την παράδοση της ευλογημένης μας γης και όσων μας προσφέρει απλόχερα.