DADAS – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ BRUNCH ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΡΙΣΚΑ!
Ο Στέφανος Πρίσκας είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες chef που έχουμε γνωρίσει και επισημάνει την αξία του από την προηγούμενη κιόλας επιτυχημένη καριέρα του στα γνωστά « Πεντελικόν και Costa Navarino»… Τον συναντήσαμε πρόσφατα σαν Estiatoria.gr στο Dadas της Πεντέλης, ένα γνωστό σημείο που η γαστρονομία δεν περνάει απαρατήρητη και έχει να σας προσφέρει ιδιαίτερες εμπειρίες και γευστικές συγκινήσεις!
Τι κουζίνα θα βρούμε στο Dadas από τον Στέφανο Πρίσκα για το φετινό χειμώνα;
Στο Dadas έχω προσπαθήσει να συνδυάσω την οικειότητα και τη σύγχρονη αίσθηση που αποπνέει ο χώρος με μια κουζίνα εξίσου οικεία και ιδιαίτερη. Έτσι ο συνδυασμός της αμερικανικής κουλτούρας με γαλλικές τεχνικές, ελληνικά και multi-ethnic προϊόντα ήταν ο κατάλληλος. Αμερικανική κουλτούρα γιατί συνδυάζονται εντυπωσιακά πρωινά- brunch αλλά και snacks ενώ το κυρίως μενού εστιάζει σε US prime κοπές κρεάτων όπως και burgers. Γαλλικές τεχνικές όπου εμφανίζονται όχι μόνο σε κλασικές συνταγές αλλά ενσωματωμένες και σε άλλες μιας και αποτελούν βάση για το γαστρονομικό κόσμο. Ελληνικές προεκτάσεις γιατί τα προϊόντα μας είναι από μόνα τους ένας γαστρονομικός πλούτος. Βέβαια το casual ύφος του εστιατορίου επιβάλει να καλύπτουμε όσο μεγαλύτερη γκάμα μπορούμε, οπότε υπάρχουν επιλογές και για εκείνους που δεν αγαπούν τόσο πολύ το κρέας.
Τι σας εμπνέει περισσότερο στη δουλειά σας και τι σας συναρπάζει περισσότερο σαν δημιουργία, το γλυκό ή η κυρίως κουζίνα; Σας απευθύνουμε αυτή την ερώτηση γιατί διαπιστώσαμε μοναδικότητα σε επίπεδο food styling σε όλες σας τις προτάσεις, κάτι που δεν είναι σύνηθες και συγχαρητήρια γιαυτό…
Έκανα την αγάπη μου επάγγελμα και τα τόσα χρόνια εμπειρίας και δουλειάς μου έμαθαν το πόσο σημαντικό είναι να είσαι τίμιος και δοτικός σε αυτό το οποίο κάνεις. Με ενδιαφέρει να προφέρω τις καλύτερες πρώτες ύλες στην πιο προσιτή τιμή, με εμφάνιση και γεύση που ξυπνάνε αναμνήσεις και ξαφνιάζουν τον ουρανίσκο. Θέλω να φαίνεται η αγάπη που βάζουμε στο πιάτο και η προσπάθεια όλης της ομάδας που βρίσκονται κοντά μου να ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα όσο μπορούμε ελληνικά!
Το Dadas μου επιτρέπει να τα συνδυάζω όλα αυτά μαζί.
Επίσης δίνω μεγάλη έμφαση στα γλυκά καθώς ολοκληρώνουν ένα γεύμα αλλά συνοδεύουν υπέροχα και το καφέ. Όπως όλα μας τα πιάτα έτσι και τα γλυκά είναι χειροποίητα με πολύ αγάπη είτε είναι κλασικά είτε πιο δημιουργικά!
Πάντα πίστευα πως το φαγητό ή πιο συγκεκριμένα το «επαγγελματικό» φαγητό πρέπει να ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις ,έτσι δίνω πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση, στην οπτική ικανοποίηση, όπως επίσης στις υφές σε ότι κι αν φτιάχνω. Σε γενικές γραμμές αυτό που με ευχαριστεί και που προσπαθούμε να πετύχουμε στο Dadas είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας γεύσεις, εικόνες αλλά και νέους γαστρονομικούς δρόμους σε προσιτές τιμές και άνετο περιβάλλον!
Τι θα μας προτείνατε σαν ένα full-course dinner στο Dadas και τι κρασί θα μας προσφέρατε για ταίριασμα;
Σαλάτα: Royal crab – Ορεκτικά: Crispy Dadas & σπαράγγια josper - Κυρίως: US prime flap steak– talliata style & Tuna josper– Γλυκά: Dadas salted caramel - Κρασί: Κτήμα ʼλφα Sauvignon blank fume.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ DADAS ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ DADAS ΕΔΩ