Το Estiatoria.gr συνάντησε τον κορυφαίο Chef και μοιράστηκε μαζί του απόψεις και θέσεις πάνω στην γαστρονομία του σήμερα. (Αύγουστος 2018)
Που σας βρίσκουμε το φετινό καλοκαίρι;
Μετά το τέλος μιας 14χρονης συνεργασίας, ξεκινάω με πάρα πολύ πάθος για δημιουργικότητα και νέες ιδέες ένα καινούργιο κύκλο επαγγελματικής ζωής.
Επιμελούμαι τα εστιατόρια Emileon, Casca, Stoffa, Abakos και Lola’s.
Γνωρίζουμε την επιτυχημένη σας πορεία στο εξωτερικό. Σε ποιες χώρες είστε αυτή τη στιγμή consultant σε εστιατόρια και ποιες χώρες είναι ο επόμενος σας στόχος σαν Ambassadors of Taste for the global gastronomy 2018 με γνώμονα την προώθηση της ελληνικής κουζίνας;
Έχω ξεκινήσει μια συνεργασία για ένα project στη Γερμανία με απώτερο σκοπό να το φέρω και στη χώρα μας, όπως επίσης και κάτι πολύ ενδιαφέρον που θα σας αναφέρω σύντομα με την Αμερική. Και στις δυο περιπτώσεις μιλάμε για καινούργιες ιδέες παρουσίασης της ελληνικής κουζίνας.
Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου πιάτου;
Να αγγίζει το συναίσθημα και τις αναμνήσεις!
Τα αγαπημένα σας υλικά για τη νέα σεζόν;
Τα αγαπημένα μου υλικά με ενδιαφέρει να είναι άριστης προέλευσης πρώτα από όλα και να έχω τη δυνατότητα συνέχεια να ερευνώ καινούργια. Αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στα βότανα και τα λαχανικά.
Το moto σας στην μαγειρική τέχνη;
Έρευνα!
Τι σας γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας;
Μποξ, τένις και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου.
Οι στόχοι σας για την ερχόμενη σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο;
Να βρω στοιχεία ώστε να παρουσιάσω την ελληνική μας κουζίνα με τον τρόπο που της αρμόζει και να διεγείρω το ενδιαφέρον για τη χώρα μου στον παγκόσμιο χάρτη.
Είναι μια περίοδος που επιχειρηματίες κάνουν επενδυτικές προσπάθειες στην εστίαση και στήνουν μενού και φιλοσοφία κουζίνας… Δεν θέλουμε να μας πείτε πολλά, εμείς σαν estiatoria.gr έχουμε και εμείς όπως εσείς τεράστια εμπειρία πάνω από 12 χρόνια και γνωρίζουμε τα μυστικά και τις παγίδες ενός εγχειρήματος. Ωστόσο με δύο λόγια θέλουμε την συμβουλή σας προς έναν νέο επιχειρηματία που είναι έτοιμος να μπει στον στίβο της εστίασης.
Η εστίαση θέλει επενδυτές που να αγαπούν και να θέλουν να μαθητεύσουν στην εστίαση, να έχουν όραμα και να γνωρίζουν τον κόπο αυτής της διαδρομής.
H γνώμη σας για το νέο estiatoria.gr;
Είμαι δίπλα στα estiatoria.gr από την πρώτη στιγμή γιατί πίστεψα και πιστεύω γνωρίζοντας προσωπικά τους ιδρυτές, ότι παλεύουν για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, πράγμα που με κάνει σύμμαχό τους για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Η αλλαγή του estiatoria.gr στη νέα του πλατφόρμα είναι σύγχρονη, εύχρηστη και απεικονίζει τη γαστρονομία με υψηλή ποιότητα.
Σας ευχαριστούμε πολύ κ Χρήστο Τζιέρα!
ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΖΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ