Η ταβέρνα ο “Βλάχος” στις Αχαρνές, στη λεωφόρο Πάρνηθας φημίζεται για το πολύ καλό της φαγητό περισσότερο από 40 χρόνια! Το Estiatoria.gr τιμώντας τα εστιατόρια που στηρίζουν την παράδοση του τόπου μας, βρέθηκε στην συγκεκριμένη οικογενειακή ταβέρνα και δοκίμασε ακόμα μια φορά γεύσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές! Έτσι σας προτείνουμε με τη σειρά μας μετά από συστάσεις και έρευνα τις σούβλες του Βλάχου, τα εδέσματα του δίσκου του όπως τα τυροπιτάκια, τους χειροποίητους μεζέδες, αλλά και τα μαγειρευτά ημέρας που πραγματικά μυρίζουν Ελλάδα!
Έχουμε υποχρέωση να σας προτείνουμε αυτά που αξίζουν… Τα νέα μας είναι πάντα γευστικά!
Παϊδάκια στα κάρβουνα, αρνί σούβλας, κοκορέτσι και βαρελίσιο κρασάκι!
Η βουκολική ατμόσφαιρα που φέρνει στο νου την ελληνική ποίηση και τα τραγούδια μιας άλλης εποχής και ιστορίας, όλα παίρνουν σάρκα και οστά στην Πάρνηθα, στην ταβέρνα του Βλάχου. Δίπλα στη φύση η παρέα δεν είχε ποτέ τόσο καλή ευκαιρία να γευτεί απλές παραδοσιακές προτάσεις και να βιώσει την εμπειρία των παππούδων της, δίπλα στο χειροποίητο μεταλλικό τζάκι στη μέση της σάλας…
Η γαστρονομία βγήκε στους “ειδικούς γεύσης” του Estiatoria.gr και έφερε ένα ερώτημα…
Τι κάνει ένα τραπέζι σημαντικό; Πόσο ωφελεί η μονοδιάστατη άποψη της Ελληνικής γαστρονομίας όταν έχει παρωπίδες; Η απάντηση κρύβεται στην “αλήθεια”, δηλαδή σε αυτό που εξακολουθεί να υπάρχει και δεν χάνεται από τη μνήμη και την ίδια τη ζωή.. Στο τραπέζι μας αυτό λοιπόν, η γεύση είχε διάρκεια και νοσταλγία, είχε εικόνες διαφορετικές για τον καθένα και γνώριμες αγαπημένες μυρωδιές! Είχε όλα αυτά που συνδέουν την παράδοση με το σήμερα…
Φυσικά η ελληνική δημιουργική κουζίνα είναι ο απαραίτητος δρόμος… για την εξέλιξη! Χωρίς αντιδιαστολή και αντίβαρα χάνονται όλα… και η γαστρονομία είναι πολυδυναμική και πολυδιάστατη!
Προτείνεται αφού δοκιμάστηκε από το Estiatoria.gr