ΑΚΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ | Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ «ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΚΗ» | Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Ο Άκης Σκανδάλης, ο διακεκριμένος εστιάτορας της Πάρου υποστηρίζει την τοπική κουζίνα του νησιού του εδώ και 25 χρόνια. Η ευγένεια, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη φιλοξενία στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που παρέχεται απλόχερα, η προσοχή στην ποιότητα των υλικών που είναι τοπικά, όλα μαζί καθιστούν το «Μπαλκόνι του Άκη» ένα πρότυπο εστιατόριο αυθεντικής ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος είναι και ψαράς, ενώ οι μαγειρικές του γνώσεις σε συνδυασμό με την εμπειρία στην κουζίνα είναι αξιοσημείωτες… Έχει συμμετάσχει σε όλα τα συνέδρια γαστρονομίας του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB ενώ έχει κινήσει το ενδιαφέρον από παγκόσμια γαστρονομικά & τουριστικά κέντρα.
Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Πάνω στο κύμα το «Μπαλκόνι του Άκη» στην Αλυκή της Πάρου υποδέχεται πλήθος κόσμου που απολαμβάνει γευστικές πανδαισίες και ολόφρεσκα ψάρια… Για τον Άκη, η θάλασσα είναι η ζωή του και αυτή η αγάπη μεταφέρεται ανόθευτη σε κάθε πιάτο. Η εμπειρία είναι μοναδική για όσους το έχουν επισκεφτεί, με τον «μύθο» του ξακουστού εστιατορίου να κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό. Πολλά προϊόντα είναι χειροποίητα από την ίδια την οικογένεια όπως η σούμα, ενώ οι συνταγές έχουν περάσει από γενιά σε γενιά κρατώντας ζωντανή την παράδοση. Η κακαβιά, η γαριδομακαρονάδα και η αστακομακαρονάδα, όπως και άλλες πολλές συνταγές, αποτελούν έναν γευστικό θησαυρό που πέρασε στα χέρια του Άκη Σκανδάλη με όλα τα μυστικά. Ωστόσο αυτός ο θησαυρός γνώσεων προσφέρεται απλόχερα στο κάθε τραπέζι με μεράκι και αγάπη…
ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΚΗ»
Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επιχειρήσεων & επαγγελματιών της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB (άδεια πιστοποίησης σήματος από το ελληνικό κράτος), το «ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΚΗ», αποδίδοντάς του το nomination για το GOLDEN PLATE™ (Χρυσό Πιάτο) Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® στην κατηγορία BEST SEAFOOD RESTAURANTS. Η δεύτερη διάκριση αφορούσε στον ίδιο τον Άκη Σκανδάλη με το GOLD MEDAL OF HONOR 2025 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Golden Kouros Emblem – Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB για την συνεισφορά του στην διατήρηση των αυθεντικών συνταγών και για την μέχρι σήμερα αξιόλογη πορεία του στην εστίαση και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πλαισιώνουν αυτήν, όπως η ιδέα της “φιλοξενίας” και η συντήρηση της τοπικής παράδοσης. Επίσης είναι βραβευμένο και πιστοποιημένο με το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® Authentic Greek Cuisine Awards 2024 Gold Award.
- Προτείνεται για επαγγελματικά γεύματα – δεξιώσεις και κάθε είδους εκδήλωση.
Το Estiatoria.gr προβάλλει ποιοτικά & αναγνωρισμένα εστιατόρια με σκοπό την ενημέρωση του κοινού της ποιοτικής γαστρονομίας με δοκιμασμένες προτάσεις.






ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΚΗ ΕΔΩ