ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ | ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ… | ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΠΟΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ CHEF ΦΙΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
Βρισκόμαστε στον Καρέα, στους πρόποδες του Ημηττού, όπου η θέα από το «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες» φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό. Εκεί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Άγγελος Κωβαίος έχει δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια ποιοτικής ψαροφαγίας στην Ελλάδα, κουβαλώντας την πλούσια παρακαταθήκη του οικογενειακού εστιατορίου «Κυρά Ποθητή της Σχοινούσας», το οποίο ήταν και είναι η αφετηρία ζωής και έμπνευσης, τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Συγκεκριμένα η «Κυρά Ποθητή της Σχοινούσας» αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους γαστρονομικούς προορισμούς του Αιγαίου, με ιστορία που συνεχίζει να διαγράφεται και σήμερα με χρυσά γράμματα!
Στην αιγαιοπελαγίτικη αυτή γαστρονομική ιστορία των Κυκλάδων, έρχεται να προστεθεί η chef Φιλίτσα Καραμανλή ως το στήριγμα του Άγγελου Κωβαίου, που με τις σφαιρικές γνώσεις της και το ιδιαίτερο ταλέντο που την ξεχωρίζει ως μια chef υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συμπληρώνει το «έργο ζωής» της «μάνας» Κυράς Ποθητής, με μια κουζίνα που σέβεται τις αρχές της τελευταίας (παράδοση, απαράμιλλη νοστιμιά, ντόπια προϊόντα & μεράκι) και ενισχύει αυτήν με μια σύγχρονη και συνάμα κλασσική ματιά που απαιτεί το φρέσκο ψάρι, που δεν συναντάς πραγματικά πουθενά αλλού… Η υψηλή γαστρονομία διαφαίνεται στο πιάτο σε κάθε δημιουργία, όπως στις ωμές κοπές ολόφρεσκων ψαριών σεβίτσε ή καρπάτσιο και σε μια σειρά συνταγών signature dishes όπως και η αυθεντική ντόπια φάβα Σχοινούσας. Στο σκηνικό αυτό, ο γαστρονόμος Άγγελος Κωβαίος με τις υψηλές γνώσεις του στο φρέσκο ψάρι, στην παραδοσιακή μαγειρική και στο wine-pairing, βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Η θέα και το περιβάλλον σε ταξιδεύουν όμορφα σε εικόνες των πανέμορφων Κυκλάδων, απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή φρεσκομαγειρεμένα πιάτα και το προσεγμένο σέρβις του εστιατορίου.
GOLDEN PLATE™ 2025 «ΧΡΥΣΟ ΠΙΑΤΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επιχειρήσεων & επαγγελματιών της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB (άδεια πιστοποίησης σήματος από το ελληνικό κράτος), το «ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ», αποδίδοντάς του το nomination για το GOLDEN PLATE™ (Χρυσό Πιάτο) Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® στην κατηγορία “BEST MEDITERRANEAN CUISINE RESTAURANTS”.
Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες προσφέρεται για εκδηλώσεις και γεύματα υψηλών απαιτήσεων με το μενού να προσαρμόζεται στις ανάγκες του πελάτη.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΔΩ