ΤΟ “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ” ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “SERIANI” ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ CHEF ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ! By Estiatoria.gr
Ο επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® 2025 Δημήτριος Αϊβαλιώτης βάζει την υπογραφή του στο Seriani Restobar, έναν κυκλαδίτικο εστιατόριο γεμάτο έμπνευση… και προκαλεί γευστικές συγκινήσεις το φετινό καλοκαίρι! Το εστιατόριο Seriani στη Σέριφο πιστοποιήθηκε και βραβεύτηκε πρόσφατα με το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® Authentic Greek Cuisine Awards – Gold Award 2025 από τον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB (Άδεια πιστοποίησης σήματος από το κράτος), για την πιστότητα του στις αρχές της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, σαν υποστηρικτής των τοπικών προϊόντων και των ελληνικών συνταγών.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Αιβαλιώτη. Εδώ, οι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις απογειώνονται με δημιουργικές πινελιές, χρησιμοποιώντας κορυφαία τοπικά προϊόντα. Η έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης είναι εμφανής, με πιάτα που αναδεικνύουν γεύσεις όπως το μέλι και η κερήθρα Σερίφου, το ντόπιο κατσίκι ή λούζα, το τυρί Σερίφου φρέσκιες Χυλόπιτες και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.
Το Σεργιάνι προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ζεστασιά και αυθεντική κυκλαδίτικη φιλοξενία. Η προνομιακή του θέση το καθιστά το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς εξαιρετικό φαγητό και κρασί. Με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και μενού που εναρμονίζεται πλήρως με τα τοπικά προϊόντα, το Σεργιάνι υπόσχεται μια γευστική εμπειρία στο μαγευτικό σκηνικό της Σερίφου.