ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ!
«Η Ελλάδα δεν περιγράφεται. Τη γεύεσαι…» Μας αναφέρει με οξυδέρκεια ο Άκης Σκανδάλης, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας σήμερα!
Στην καρδιά της Πάρου, εκεί όπου το γαλάζιο του Αιγαίου αγκαλιάζει την παράδοση, υπάρχει ένα μπαλκόνι διαφορετικό. “Το Μπαλκόνι του Άκη” δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Είναι η ζωντανή συνέχεια μιας οικογενειακής ιστορίας που μετράει πάνω από 60 χρόνια στην ελληνική κουζίνα.
Πίσω από αυτό το γευστικό ταξίδι βρίσκεται ο Άκης Σκανδάλης – ένας άνθρωπος αυθεντικός, θαλασσινός, μεγαλωμένος με τη μυρωδιά του φρέσκου ψαριού και το άρωμα της ντομάτας που σιγοβράζει στο κατσαρολάκι της γιαγιάς. Τα πιάτα του; Μαρτυρούν ιστορίες.
Βραβευμένος με το GOLD MEDAL OF HONOR 2024 & 2025 “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” – GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB “GOLDEN KOUROS EMBLEM αλλά και με ακόμα περισσότερα βραβεία που πιστοποιούν την αξία ενός Chef, όπως και τα Golden Plates™ (Χρυσά Πιάτα) του Greek Taste Beyond Borders® GTBB, ο Άκης Σκανδάλης βρίσκεται δικαίως στην κορυφή της ελληνικής γαστρονομίας, πιστός στην αφοσίωσή του στην ποιότητα, την αισθητική και την ανάδειξη της ελληνικής γεύσης.
Ο Άκης δεν ακολούθησε απλώς την παράδοση. Την εξέλιξε! Με σεβασμό στις ρίζες, αλλά και με δημιουργική ματιά, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μαγειρεύει Ελλάδα: πιάτα που ξυπνούν μνήμες, βασισμένα σε αγνά, τοπικά υλικά, φρέσκα θαλασσινά και αληθινές συνταγές που κουβαλούν την ιστορία μιας οικογένειας. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να θίξουμε το μαγειρικό του ταλέντο, το οποίο ξεχωρίζει και αν προσπαθούσε κάποιος να το κάνει «εικόνα» θα το αποτύπωνε ως ένα ταξίδι γεύσεων, που ξεκινά από την καρδιά της Ελλάδας και φτάνει ως τα πιο απαιτητικά τραπέζια του κόσμου.
Γαριδομακαρονάδα, Κυκλαδίτικες γαρίδες, Σουπιά, Σαλάτα θαλασσινών “Το Μπαλκόνι του Άκη”
Κάθε πιάτο που σερβίρεται στο “Μπαλκόνι του Άκη” είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του. Μια δημιουργία που μαρτυρά την αγάπη του για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Είναι η γεύση της Πάρου, η ψυχή της Κυκλαδίτικης κουλτούρας, το μεράκι μιας ολόκληρης γενιάς.
Όπως μας αναφέρει ο ίδιος: Το φαγητό δεν είναι μνήμη. Είναι συναίσθημα. Είναι άνθρωποι…
Και ο Άκης, εδώ και δεκαετίες, συνεχίζει να μας θυμίζει κάτι απλό αλλά ουσιαστικό: Η Ελλάδα δεν περιγράφεται. Τη γεύεσαι…
Αν βρεθείτε στην Πάρο, ελάτε στο “Μπαλκόνι του Άκη”. Όχι μόνο για το φαγητό, αλλά για την εμπειρία!