ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΦΙΝΕΤΣΑ – Η «ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΙΣ» ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ…
Στην παλλόμενη καρδιά της Παλιάς Ξάνθης, η οποία και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, παραδοσιακούς «προστατευόμενους» οικισμούς της Ελλάδας, οι μυρωδιές της Ανατολής συναντούν τις τεχνικές της Μεσογείου, στο εστιατόριο «Παλαιά Πόλις» των Νίκου και Ελένης Κηπουρού! Η εμπειρία στο «Παλαιά Πόλις» είναι υψηλής γαστρονομίας με ρίζες βαθιά χωμένες στην πολυπολιτισμική ιστορία της Θράκης.
Το γαστρονομικό υπόβαθρο του Νίκου και της Ελένης Κηπουρού πηγάζει από έναν αδιάκοπο διάλογο μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Με βαθιά γνώση της θρακιώτικης γαστρονομικής κληρονομιάς και με σεβασμό στην αριστοτεχνική επεξεργασία των πρώτων υλών, δημιουργούν πιάτα που δεν αναπαράγουν απλά τη γεύση του τόπου, αλλά την ανασυνθέτουν με εκλεπτυσμένη τεχνική και σύγχρονη αισθητική… Η κουζίνα τους αποτελεί μια γευστική ωδή στον πολιτισμό της Θράκης, όπου κάθε μπουκιά μεταμορφώνεται σε μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με ψυχή και ταυτότητα.
Το Golden Plate™ (Χρυσό Πιάτο) για το 2026, ήρθε να επιβεβαιώσει τη θέση του «Παλαιά Πόλις» στο γαστρονομικό «βάθρο της επιτυχίας» ως πρωτοποριακό εστιατόριο, με απαράμιλλη προσήλωση στην αυθεντικότητα και την καινοτομία.»
Η μοναδικό interior design δεν λειτουργεί απλώς ως σκηνικό, αλλά γίνεται ζωντανό μέρος της γαστρονομικής και πολιτιστικής εμπειρίας που προσφέρει η Παλαιά Πόλις, μετατρέποντας κάθε επίσκεψη σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο…
Ο δημιουργικός σεβασμός στην παράδοση αποτυπώνεται σε πιάτα με ταυτότητα και νοστιμιά: Από το ζουμερό γιαουρτλού κεμπάπ, μέχρι το πληθωρικό χουνκιάρ μπεγιεντί – ένας αριστοκρατικός συνδυασμός μοσχαριού και αρνιού πάνω σε βελούδινο πουρέ μελιτζάνας – το μενού της Παλαιάς Πόλης αφηγείται ιστορίες από σπίτια, παζάρια και γιορτές της Θράκης. Τα γιαπράκια με σάλτσα αυγολέμονου, ο γκιουσλεμές, αλλά και ο καβουρμάς με κασέρι Ξάνθης Π.Ο.Π. σε ανοιχτή πίτα με πράσο, συνθέτουν έναν κατάλογο που αποθεώνει την τοπικότητα και τις πρώτες ύλες όπως και η Πατσάνγκα – ρολάκι με παστουρμά, κασέρι και φέτα Ξάνθης Π.Ο.Π. Στο «Παλαιά Πόλις» Θα βρείτε επίσης εξαιρετικές κοπές κρεάτων…
Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα παραδοσιακό κελάρι και μια κάβα 200+ ετικετών, προσεκτικά επιλεγμένων από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, με έμφαση σε φυσικά κρασιά, αυτόχθονες ποικιλίες και ισορροπημένες προτάσεις food & wine pairing που αναδεικνύουν κάθε πιάτο.
Σε έναν χώρο που συνδυάζει την αισθητική της παλιάς Ξάνθης με τη φροντίδα της σύγχρονης φιλοξενίας, το «Παλαιά Πόλις» είναι κάτι περισσότερο από εστιατόριο: είναι ένα τραπέζι μνήμης, πολιτισμού και γευστικής υπεροχής!