Ο gastronomist Νικόλαος Κουτσουδάκης αναδεικνύει το Ναύπλιο μέσα από το «Πηδάλιο» – Μια πρότυπη εμπειρία βιώσιμης ελληνικής γαστρονομίας – Αποκτά για το «Πηδάλιο» τον επίσημο τίτλο «Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας® 2026» από τον Greek Taste Beyond Borders® (GTBB)
Ναύπλιο, [11-11-2025] – Το εστιατόριο «Πηδάλιο», με την υπογραφή του gastronomist Νικόλαου Κουτσουδάκη, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και σημείο αναφοράς για το Ναύπλιο. Με φιλοσοφία που συνδυάζει την παράδοση, τη βιωσιμότητα και τη σύγχρονη δημιουργικότητα, το Πηδάλιο επαναπροσδιορίζει την έννοια της ελληνικής κουζίνας.
Η λειτουργία του εστιατορίου εδράζεται στις αρχές του farm to table, της βιώσιμης διαχείρισης και του zero waste, προβάλλοντας τη στενή σχέση ανάμεσα στη γη, τον παραγωγό και τον δημιουργό. Ο καταξιωμένος chef Ν. Κουτσουδάκης συνεργάζεται με τοπικούς προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς της Πελοποννήσου, δίνοντας προτεραιότητα σε αυθεντικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και προωθώντας μια ηθική, περιβαλλοντικά υπεύθυνη γαστρονομία.
«Στο Πηδάλιο η γαστρονομία δεν είναι απλώς τέχνη· είναι στοχασμός και διάλογος με τον τόπο, την παράδοση και τη φύση. Κάθε πιάτο αποτελεί μια μικρή φιλοσοφική άσκηση, όπου η γεύση αναδεικνύει τη σύνδεση ανάμεσα στον παραγωγό, τη γη και τον δημιουργό. Υιοθετούμε πρακτικές farm-to-table και zero waste, όχι μόνο ως μέσο βιωσιμότητας, αλλά ως ηθική πράξη σεβασμού προς τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο Πηδάλιο, η υψηλή γαστρονομία συνυπάρχει με την ουσία του ελληνικού τοπίου· κάθε εμπειρία γεύσης γίνεται χάρτης συναισθημάτων, μνήμης και στοχασμού», δηλώνει ο Νικόλαος Κουτσουδάκης, επίσημος «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® Χρυσό Μετάλλιο 2026» από τον Greek Taste Beyond Borders (GTBB).
Κάθε πιάτο ανασυνθέτει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με δημιουργικότητα και φαντασία, χωρίς να χάνει την ταυτότητα και την αυθεντικότητα των τοπικών πρώτων υλών. Είναι η υψηλή γαστρονομία που ξέρει να εκπλήσσει, να αφηγείται ιστορίες και να ζωντανεύει την ψυχή του τόπου… Στο Πηδάλιο, η ελληνική παράδοση συναντά την avant-garde κουζίνα, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες», δηλώνει ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Νικόλαος Κουτσουδάκης επενδύει συστηματικά στη βιωματική εκπαίδευση του προσωπικού, μετατρέποντας το Πηδάλιο σε έναν χώρο συνεχούς μάθησης και πολιτισμικής ανταλλαγής. Η εμπειρία των επισκεπτών εμπλουτίζεται μέσα από το κελάρι κρασιών του εστιατορίου, όπου διοργανώνονται επιμελημένες οινογνωσίες και γευσιγνωσίες, αναδεικνύοντας τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα και τη σύνδεση γεύσης – παράδοσης (Με περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών).
Στο Πηδάλιο, κάθε δημιουργία είναι ένας χάρτης συναισθημάτων και εμπειριών, αποτέλεσμα της αρμονικής συνύπαρξης παράδοσης και καινοτομίας. Με συνέπεια και όραμα, ο Νικόλαος Κουτσουδάκης έχει αναδείξει το Ναύπλιο σε γαστρονομικό προορισμό διεθνούς ενδιαφέροντος, προωθώντας μια νέα, αυθεντική εκδοχή της ελληνικής κουζίνας που σέβεται το περιβάλλον και τιμά την τοπική ταυτότητα.
Ο παγκόσμιος οργανισμός Greek Taste Beyond Borders® (GTBB) – ο οποίος κατέχει επίσημο σήμα πιστοποίησης από το κράτος – προέβη, μετά από διαδικασία αξιολόγησης (assessment) που αφορά την πλήρωση πολύ συγκεκριμένων και αυστηρών κριτηρίων, στην πιστοποίηση του εστιατορίου «Πηδάλιο» στο Ναύπλιο με τον ιδιαίτερο τίτλο Ambassador of Greek Cuisine® 2026 – Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας®.
Σύμφωνα με αυτήν την πιστοποίηση, το εστιατόριο «Πηδάλιο» μπορεί να παρέχει πιστοποιητικά παρακολούθησης προγραμμάτων cooking training – short courses experience. Το πρόγραμμα επιβράβευσης με επίσημο πιστοποιητικό προς το πελατειακό κοινό, το οποίο ισχύει αποκλειστικά για τις ημέρες γευσιγνωσίας, αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό Customer Loyalty Program Reward, συνδέοντας τη μοναδική γαστρονομική εμπειρία με την αφοσίωση και την εκτίμηση του κοινού.
Πληροφορίες: www.greektastebeyondborders.com






