ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟ GRAND FINALE ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ | DAL PROFESSORE
Εκεί όπου το ιταλικό πάθος, η μεσογειακή φινέτσα και η υψηλή τεχνική συναντιούνται σε ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο πολυτελή trattoria με άρωμα Φλωρεντίας παρά ένα ακόμα μοντέρνο εστιατόριο της Αθήνας.
Στο τιμόνι αυτής της γευστικής παράστασης βρίσκεται ο Νίκος Δημητροκάλης, βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης του must hotspot των Βορείων Προαστίων, που επιβεβαιώνει ότι η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη – είναι κουλτούρα, παιδεία και μνήμη.
Η φιλοσοφία του; Ξεκάθαρη: «Αν δεν μπορείς να σερβίρεις την Ιταλία στο πιάτο, μην την προσποιείσαι». Και πράγματι, από την πρώτη μπουκιά, το ταξίδι ξεκινά. Όχι με εισιτήριο, αλλά με όλες τις αισθήσεις…
Γεύσεις με ψυχή και ιστορία
Το μενού του Dal Pofessore δεν φωνάζει – ψιθυρίζει. Με σεβασμό στην ιταλική παραδοσιακή κουζίνα, αλλά και με ανατροπές που μόνο ένας καταξιωμένος chef με βαθιά γνώση και αισθητική μπορεί να υποστηρίξει.
Εξαιρετικά προσεγμένος κατάλογος με ευρηματικά πιάτα ημέρας από φρέσκιες πρώτες ύλες και πεντανόστιμη πίτσα που κερδίζει τον τίτλο της κορυφαίας στην Αθήνα χάρη στο εκπληκτικό signature ζυμάρι της με τραγανό κι αέρινο αποτέλεσμα. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση για να βρουν μοντέρνα έκφραση, συμπληρώνουν το μενού του Dal Professore.
Στη λίστα των κρασιών υπάρχουν πάνω από 100 ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, καθώς και πολλές επιλογές σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες!
Τα φρέσκα ζυμαρικά, φτιαγμένα καθημερινά στο χέρι, αποτελούν μια ωδή στη χειροποίητη παράδοση. Το carbonara al tartufo με pacceri είναι σαν βόλτα σε δάσος της Ούμπρια το φθινόπωρο, ενώ το risotto alla milanese έχει τον απόλυτο χαρακτήρα! Δοκιμάστε Tagliatelle alla Bolognese και συνδυάστε με ένα κόκκινο ποτήρι κρασί Sangiovese.
Η pizza που προτείνει ο Chef για τους φίλους του Estiatoria.gr : Η πρώτη pizza: Mozzarella, Mortadella, φυστίκι και gorgonzola και η δεύτερη pizza: Focaccia Stracciatella di Bufala, κρέμα μαριναρισμένης ντομάτας, ρόκα.
Από την κουζίνα στο κελάρι – κι από εκεί στο τραπέζι
Η οινική λίστα συνομιλεί με το φαγητό χωρίς να το υπερκαλύπτει. Ετικέτες από μικρούς ιταλικούς παραγωγούς, επιλεγμένα ελληνικά διαμάντια και sommelier που ξέρει πότε να μιλήσει και πότε να σωπάσει.
Στο επίκεντρο, η αυθεντικότητα: στην πρώτη ύλη, στην εκτέλεση, στο περιβάλλον. Όχι στημένη ιταλική «κιτς» εικόνα, αλλά ατμόσφαιρα ζωντανή, αυθεντική, με μυρωδιές βασιλικού και περγαμόντου να ξεπηδούν από την κουζίνα ανοιχτού τύπου.
Ο Νίκος Δημητροκάλης δεν σερβίρει φαγητό – σερβίρει μνήμη
Βραβευμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρίες σε κουζίνες υψηλής γαστρονομίας αλλά και στις πιο απλές trattorie της Τοσκάνης, ο Νίκος Δημητροκάλης έχει επιστρέψει με μια αποστολή: να τιμήσει την κουζίνα που τον μεγάλωσε, όχι να την εκμεταλλευτεί. Το Dal Professore έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα 4 Golden Plates™ (Χρυσά Πιάτα) για τα 2 του ομώνυμα εστιατόρια σε Κηφισιά και Νάξο.
Η φιλοσοφία του συνοψίζεται σε μια φράση που ακούσαμε να λέει σιγανά στην κουζίνα του:
«Το καλό φαγητό δεν είναι μόδα – είναι στάση ζωής».
Και στη δική του περίπτωση, αυτή η στάση έχει όνομα, ύφος και τόπο:
Νίκος Δημητροκάλης. Ιταλία με ελληνική ψυχή. Κηφισιά.
Τηλ κρατήσεων Dal Professore 21 0610 9988 Αγίου Δημητρίου 17 Κηφισιά