ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΩΜΑΝΑΚΗΣ | Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ «ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ» | ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΕΙΤΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ!
Ο Εμμανουήλ Ρωμανάκης είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος, οικογενειάρχης, εστιάτορας και μάγειρας που κρατά τις παραδόσεις και αισθάνεται περήφανος για τους προπάτορές του. Το εστιατόριο του «Το Καπλάνι» στην Καισαριανή, στην περιοχή του Caravel, εδώ και 6 χρόνια αποτελεί ένα δοκιμασμένο και αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της αυθεντικής κρητικής γαστρονομίας, πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ
Για την ιστορία του ονόματός του εστιατορίου ο ίδιος μας αναφέρει: “Υπήρξε αγαπητός, σεβαστός κι εξαίρετος άνθρωπος, αντιπροσωπευτικός τύπος κρητικού αγωνιστή. Από στεργιανός αγωνιστής, γίνηκε χαΐνης των κυμάτων, κουρσεύοντας τουρκικά και συμμαχικά του εχθρού. Επειδή ήταν τόσο φοβερός τον ονόμασαν Καπλάνη που σημαίνει «αγρίμι» και το παρατσούκλι αυτό ακολουθεί τους απογόνους του που μέχρι και σήμερα τους φωνάζουνε Καπλάνηδες.”
ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ»
Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επιχειρήσεων & επαγγελματιών της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB, το «ΚΑΠΛΑΝΙ», αποδίδοντάς του το nomination για το GOLDEN PLATE™ (Χρυσό Πιάτο) Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® στην κατηγορία BEST GREEK CUISINE RESTAURANTS. Η δεύτερη διάκριση αφορούσε στον ίδιο τον Εμμανουήλ Ρωμανάκη με το GOLD MEDAL OF HONOR 2025 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Golden Kouros Emblem – Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB για την συνεισφορά του στην διατήρηση των αυθεντικών συνταγών και για την μέχρι σήμερα αξιόλογη πορεία του στην εστίαση και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που πλαισιώνουν αυτήν, όπως και η ιδέα της “φιλοξενίας”.
Προτείνεται για επαγγελματικά γεύματα – δεξιώσεις και κάθε είδους εκδήλωση.
Το Estiatoria.gr προβάλλει ποιοτικά & αναγνωρισμένα εστιατόρια με σκοπό την ενημέρωση του κοινού της ποιοτικής γαστρονομίας με δοκιμασμένες προτάσεις.