AL PINO | Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!
►Η ομάδα γευσιγνωστών του Estiatoria.gr επισκέφτηκε το νέο Al Pino του Χαλανδρίου. Έχοντας γνωρίσει την κουζίνα της γνωστής αλυσίδας από τα άλλα 2 εστιατόρια στο Μαρούσι και στο Παλαιό Φάληρο, θεωρήσαμε σωστό να επιστρέψουμε για μια δοκιμή στο νέο αυτή τη φορά Al Pino, ένα πραγματικό κόσμημα επί της οδούς Παπανικολή 66. Ο χώρος πολύ όμορφα σχεδιασμένος με μια πολυτέλεια καθόλου επιτυδευμένη αλλά αληθινή σε ωθούσε σε συνδυασμό με την ανάλογη μουσική υπόκρουση σε ένα όμορφο ταξίδι στις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ιταλίας, που η γαστρονομία αποτελεί βασικό κομμάτι της κουλτούρας τους. Ήταν Πέμπτη προς το βραδάκι και επιλέξαμε να καθίσουμε σε μια ροτόντα κάτω από ένα φωτισμένο αγαλματάκι-ρολόϊ της Αναγέννησης. Ανοίγοντας τον κατάλογο βρήκαμε ένα πλούσιο μενού σε ορεκτικά, χειροποίητα ζυμαρικά, που μας έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση το γεγονός αυτό, πράγμα που το αντιληφθήκαμε με την πρώτη δοκιμή ενός Brasato – Ραβιόλι με γέμιση αργά μαγειρεμένου μοσχαριού, ψημένο σε κόκκινο κρασί και κρέμα τυριών. Το ριζότο καραβίδες με καραβιδόψιχα, λάδι τρούφας και παρμεζάνα ήταν ένα από τα πιάτα που μας τράβηξε το ενδιαφέρον, όπως και η Ταλιάτα απο φρέσκο ψαρονέφρι με κρέμα μανιταριών και αρωματισμένη σάλτσα κόκκινου κρασιού, στάθηκαν η αφορμή για ένα θαυμάσιο δέσιμο με το εμφιαλωμένο κρασί του Al Pino, έναν οίνο από ελληνικό αμπελώνα (ροδίτης-μοσχοφίλερο) με φρουτώδη αρώματα και αρκετά γλυκόπιοτο και ένα ακόμα κρασί το Al Pino Merlot (ερυθρό) με αρώματα κόκκινου κερασιού για να συνοδέψουμε και τα επόμενα πιάτα κρεατικών που απαιτούσαν ένα πιο δυνατό σύντροφο στη γευσιγνωσία… Η ποιότητα και η φρεσκάδα όλων των υλικών ήταν εκείνη που μας ανέβασε ηθικά, καθώς και ωσ προς την απόδοση των πιάτων οι chef του Al Pino αξίζουν μόνο εύσημα! Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την χειροποίητη ποικιλία άρτου με συνοδευτικά, την άψογη pizza λεπτής ζύμης από φρέσκο ζυμάρι και τα γλυκά. Προτείνεται αφού δοκιμάστηκε από το Estiatoria.gr
♦Το Al Pino στο Χαλάνδρι είναι το νεώτερο από τα 3 εστιατόρια της γνωστής αλυσίδας ιταλικής κουζίνας. Ο Κωνσταντίνος και ο Βαγγέλης Σκάρλας σας καλοσωρίζουν στα εστιατόρια Alpino Cucina Italiana. To πρώτο Alpino Cucina Italiana άνοιξε τις πόρτες του το 1973 στην πόλη της Αθήνας και ειδικότερα στην Περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Το 2013 γιορτάζοντας τα 40 χρόνια λειτουργίας, δημιουργήσαμε το νέο μας εστιατόριο στην περιοχή του Αμαρουσίου και το 2015 το τρίτο κατά σειρά εστιατόριο στην περιοχή του Χαλανδρίου. Χρησιμοποιώντας πάντα τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά και παραμένοντας πιστοί στην ποιότητα, σας περιμένουμε στους ιδιαίτερης αισθητικής χώρους μας να δοκιμάσετε νέες και μοναδικές γεύσεις.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ AL PINO ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΔΩ






