ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΛΑΣ | Ο ΕΛΛΗΝΑΣ CHEF ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ L’ ABREUVOIR! Exclusive by Estiatoria.gr
Το L’Abreuvoir, είναι το εμβληματικό εστιατόριο του Κολωνακίου με έτος ίδρυσης 1965 (από τον Αλέξη Κώτση). Αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο διαχρονικά, κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και το καλύτερο εστιατόριο που εκπροσωπεί σταθερά, επί δεκαετίες τη γαλλική κουζίνα. Είναι πρώτο στις προτιμήσεις των γαστρονόμων και των φίλων της υψηλής γαστρονομίας, ενώ κρατά τα σκήπτρα της κοσμικής Αθήνας ως ιδανική επιλογή…
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΛΑΣ – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Βασίλειος Λάλας. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του η μαγειρική αποτέλεσε το μονοπάτι της γνώσης και όσων θα ακολουθούσαν, σαν επιτυχία και καριέρα. Ο ίδιος, λάτρης των ταξιδιών και της μελέτης της ιστορίας των πολιτισμών, έστρεψε από νωρίς το ενδιαφέρον του στην ανακάλυψη των τοπικών κουζινών ανά τον κόσμο. Το Περού, η Αργεντινή, η Αμερική, η Ιαπωνία και το Ντουμπάϊ, φυσικά η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στάθηκαν οι μεγάλοι σταθμοί της επαγγελματικής του πορείας, η οποία μετράει 20 χρόνια εμπειρίας. Πέρασε από την σχολή του Alain Ducasse στη Γαλλία, από την σχολή Le Gordon Blue στο Λονδίνο, καθώς και από την Valrhona France όπου και εντρύφησε στην ζαχαροπλαστική και στα μυστικά της σοκολάτας. Έλαβε το πτυχίο του αρχικά από την LeMonte στην Αθήνα, στάθηκε για 4 χρόνια στο πλευρό του μέντορά του Νίκου Κούρτη στο Divani Apollon Palace στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο δύο αστέρων Michelin, Atelier de Joel Robuchon στο Παρίσι και στο «Coya» στο Λονδίνο, όπου και κατανόησε τι εστί επαγγελματίας chef υψηλών προδιαγραφών. Συμπληρωματικά, αναφέρουμε ότι εκπαιδεύτηκε στην ιταλική κουζίνα στη Γένοβα και στη Σικελία σε εστιατόρια, και από Ασιάτες chef στο Ντουμπάϊ και στο Miami, όπου το δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες. Μετά τον επαγγελματικό του σταθμό στην Κύπρο (Petit Palais Platres), τον βρίσκουμε σήμερα στο L’Abreuvoir.
Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Άριστος γνώστης της ελληνικής κουζίνας, κατακτά μεγάλες διακρίσεις και μπορεί πλέον να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες chef, consultants και food experts στην βιομηχανία του γαστρονομικού τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες consulting σε Ελλάδα και εξωτερικό, με επίσης εξειδίκευση στην οργάνωση κουζίνας σε χώρους μαζικής εστίασης και στο food & beverage management σαν head chef.
“ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ” ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΛΑ
Το διεθνές στυλ της μαγειρικής τέχνης συναντάει κανείς στα πιάτα του Βασίλειου Λάλα, τα οποία αποτελούν τρόπον τινά «εικαστικά αριστουργήματα» που απολαμβάνονται δεόντως… και σου αφήνουν πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες.
Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΛΑΣ ΣΤΟ L’ ABREUVOIR
Το L’Abreuvoir για τον Βασίλειο Λάλα αποτελεί ένα κομβικό σημείο της καριέρας του και του προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, που χρειάζεται ένας chef υψηλών απαιτήσεων, ώστε να ξετυλίξει το πάθος και τη γνώση του πάνω στην μαγειρική τέχνη υψηλών προδιαγραφών. Είναι γεγονός, πως αυτή η ένωση για τον ίδιο με τη φήμη του εστιατορίου L’Abreuvoir, του διευρύνει τους ορίζοντες στην αναζήτηση του τέλειου… Ο Βασίλειος Λάλας είναι Head chef και Beverage manger corporate στο L’Abreuvoir.
ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Το Estiatoria gr ανέλαβε να φέρει στην επιφάνεια των διακριθέντων πιστοποιημένων (officially certified) επιχειρήσεων & επαγγελματιών της γαστρονομίας, υπό την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Borders® GTBB (άδεια πιστοποίησης σήματος από το ελληνικό κράτος), τον «ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΛΑΛΑ», αποδίδοντάς του το nomination για το GOLDEN PLATE™ (Χρυσό Πιάτο) Award of Quality & Taste 2025 των Estiatoria.gr Golden Awards® στην κατηγορία “CONSULTING OF THE YEAR”.
Να σημειώσουμε, πως ο Βασίλειος Λάλας ως food expert & consultant έχει πιστοποιηθεί με το GOLD MEDAL OF HONOR 2024 BY GTBB “ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ” (Golden Kouros Emblem – Με έμβλημα τον Χρυσό Κούρο) by GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB για την συνεισφορά του στην διατήρηση των αυθεντικών συνταγών και για την αξιόλογη πορεία του στον χώρο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας γαστρονομίας.