CRASH TASTE στο Oozora στην Κηφισιά!
Go Nakano. Και επειδή θα αναρωτιέστε σε τί αναφερόμαστε… σας λέμε οτι πρόκειται για τον Γιαπωνέζο σεφ που εδώ και ένα χρόνο δημιουργεί στο εστιατόριο OOZORA μοναδικές απολαύσεις από την πατρίδα του, βασισμένες σε γνήσιες συνταγές και υλικά που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία του sushi.
Είτε είστε λάτρεις του είδους, είτε δεν το έχετε γευτεί ακόμα, εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτές τις μοναδικά αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στο κατά κόσμον γνωστό maki, αλλά επεκτείνονται σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές πιάτων nigirizushi και εδεσμάτων με φρέσκες πρώτες ύλες τον κόκκινο τόνο, το σολωμό, τις γαρίδες, το μαγιάτικο, το λαβράκι ως επί το πλείστον στη φρέσκια τους εκδοχή, χωρίς να λείπουν όμως και μερικές «ψημένες» πινελιές.
Στο χώρο κυριαρχεί η ιαπωνικής τεχνοτροπίας οροφή η οποία εισάγει ομαλά τον πελάτη στην ατμοσφαιρικότητα και τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Τα τραπέζια λιτά όπως και το μπαρ στο οποίο μπορεί άνετα ο επισκέπτης να απολαύσει εξίσου πιάτα από τον κατάλογο, συνοδευόμενα από μοναδικά κοκτείλ με τζίντζερ, πιπερόριζα, σάκε και δαμάσκηνο.
Μας εντυπωσίασε η άρτια κατάρτιση όλου του προσωπικού και ως προς την ευγένεια και υγιεινή, αλλά σαφέστατα και ως προς την επεξήγηση πιάτων που μας σερβιρίστηκαν και τη βαθειά γνώση του καταλόγου. Η κουζίνα λειτουργεί σαν μια ενότητα με ενιαία φιλοσοφία και ρυθμό, αποτέλεσμα που βγαίνει στον πελάτη και στο πιάτο.
Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ιδιαιτέρως προσεγμένα ως προς το σερβίτσιο, την παρουσίαση και βέβαια την γεύση. Προκειμένου να αξιολογήσουμε την φρεσκάδα και τη μεστότητα των εδεσμάτων, τα απολαύσαμε σκέτα, χωρίς τη συνοδεία sause και σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο.
Το εστιατόριο λειτουργεί ως sushi bar γεγονός που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε την βραδιά σας με ένα ελαφρύ δείπνο και να συνεχίσετε πίνοντας το ποτό ή το κοκτείλ σας με τη συνοδεία μουσικής έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Στέφανος Σιμωτάς – Γευσιγνώστης δημοσιογράφος (estiatoria.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ OOZORA ΕΔΩ