Η must dining list της χρονιάς για το φετινό καλοκαίρι 2019 στο νησί των ανέμων ήδη τραβάει το ενδιαφέρον και το σκηνικό έχει στηθεί κατάλληλα! Οι σπουδαιότεροι Chef έχουν σχεδιάσει τα μενού με γνώμονα τους απαιτητικούς και κοσμογυρισμένους επισκέπτες και η γαστρονομία σίγουρα χτυπάει στο κόκκινο καθώς τα standards είναι υψηλότατα. Η προετοιμασία είναι αδιάκοπη και τα καλύτερα εστιατόρια έχουν ξεκινήσει ήδη να σερβίρουν ποιότητα… την ίδια στιγμή που η Μυκονιάτικη γη προσφέρει τους θησαυρούς της σε εκείνους που την σέβονται και ξέρουν να την εκτιμούν για την πραγματική της ομορφιά!
Το I FRATI MYKONOS νέο αξιόλογο δημιούργημα στη Μυκονιάτικη γαστρονομική σκηνή του γνωστού Κηφισιώτικου εστιατορίου I FRATI έκανε την εμφάνιση του, με τον Chef Γκίκα Ξενάκη στον σχεδιασμό του μενού και τον Νίκο Σωτηρόπουλο Head chef. Στο επίσης νέο και εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα τoυ ομίλου INTERNI στον Καλαφάτη, WILD BY INTERNI ο chef Χρήστος Μαντούδης μας παρουσιάζει την παραδοσιακή κουζίνα της Μυκόνου στην THE TAVERNA, μια must επιλογή! Φυσικά το INTERNI RESTAURANT με chef τον Θάνο Κακαρά κρατάει ψηλά τη γαστρονομία με αμείωτο ενδιαφέρον στα Ματογιάννια, εκεί που το πάλαι ποτέ ο θρύλος και αείμνηστος Φιλιππής διατηρούσε επί έτη το ομώνυμο εστιατόριο του και μάλιστα ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της τουριστικής φήμης του νησιού, όπως και ο πρώτος που πριν από 12 έτη δημιούργησε το concept farm to table, αφού η φάρμα του δίπλα στο αεροδρόμιο παρήγαγε όλα τα καλά. Το estiatoria.gr είχε βρεθεί στον τόπο αυτόν με ειδικό αφιέρωμα και κράτησε πολλές πληροφορίες για την πρώιμη Μύκονο και τη γαστρονομία στο νησί από την συμβολική αυτή προσωπικότητα του νησιού. Δίπλα στη νοοτροπία αυτή η ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ στην παραλία της Αγίας Άννας διατηρεί παράδοση και αληθινό farm to table με την τέταρτη γενιά να συνεχίζει μια αξιόλογη ιστορία στο νησί. Εκεί θα βρείτε φρέσκο ψάρι από το καίκι της ταβέρνας και τέλεια αστακομακαρονάδα. Στον Ορνό ο KOSTANTIS σταθερή αξία πάνω στην παραλία με chef τον Τίμο Φώτο βγάζει πάνω στην παραλία σύγχρονες μεσογειακές & ελληνικές γεύσεις. Στο ρομαντικό REMEZZO ο chef Δημήτρης Γιώργης δημιουργεί σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με θέα το πανέμορφο λιμάνι της Μυκόνου. Στο NICE N EASY ένα από τα κορυφαία brand name της ελληνικής γαστρονομίας και βραβευμένο με gold award από τα Estiatoria.gr Premium Awards, στη χώρα της Μυκόνου, ο chef Χρήστος Αθανασιάδης μας παρουσιάζει το μοναδικό βιολογικό εστιατόριο στο νησί. Στη χώρα, στο NIKKEI ο Chef Σπύρος Μαυροειδής μας προτείνει γνήσια Περουβιανή κουζίνα σε ένα περιβάλλον μαγευτικό που το cocktail έχει την τιμητική του! Στο KUZINA στον Ορνό ο chef Γιάννης Βιδάλης στο πανέμορφο beach bar restaurant μας προτείνει σύγχρονη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με Asian fusion προεκτάσεις. Στο NOBU MATSUHISA με Chef τον Πάνο Τζιουρτζούμη, η διάσημη κουζίνα new style του Ιάπωνα chef δημιουργού του διεθνούς concept αποτελεί την ξεχωριστή επιλογή που έχει καθιερωθεί και ως must για πολλούς επισκέπτες. Στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου το πρόσφατα βραβευμένο VEGGERA με Gold Award of Quality and Taste 2019 των Estiatoria.gr Premium Awards αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή απόλαυσης για την σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα ως κορυφαίο bar restaurant στη Μύκονο! REEZA ονομάζεται και βρίσκεται στο φανταστικό Rocabella Mykonos hotel, όπου ο chef Μιχάλης Κίκης δημιουργεί σύγχρονη ελληνική κουζίνα με την απόλυτη ποιότητα πρώτης ύλης και σύγχρονες τεχνικές. Ο chef Alexis Zopas κοσμογυρισμένος και μεγάλη αξία στον χώρο βρίσκεται στο SCORPIOS. Στο SOLYMAR στο Καλό Λιβάδι ο chef Θέμης Αγνάτος δημιουργεί σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα απαιτήσεων. Last but not least, ένα νέο βαρύνουσας σημασία για την Μυκονιάτικη γαστρονομία, o chef με παγκόσμια παρουσία Μίλτος Καρούμπας «Επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας» αυτή τη χρονιά βρίσκεται στη Μύκονο! Ο Μίλτος Καρούμπας έχει αναλάβει με την εταιρεία του Point Hub το F&B του ξενοδοχείου Αφροδίτη στον Καλαφάτη της Μυκόνου, με το μοναδικό εστιατόριο Blue Art restaurant .To Βlue Art restaurant σκοπεύει αυτή τη χρονιά να ξεχωρίσει για τις καινοτόμες δημιουργίες , μέσα από μία fusion Mediterranean cuisine με την υπογραφή του Μίλτου Καρούμπα. Επίσης, ο βραβευμένος Executive Chef Χρήστος Τζιέρας βάζει την πολύτιμη υπογραφή του στο μενού του εστιατορίου Branco στον Πλατύ Γυαλό της Μυκόνου.