Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον

 

Κάνε πρώτος αξιολόγηση

Το εστιατόριο “Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον” στη Νάξο βραβεύτηκε το 2019 με το Gold Award of Quality & Taste των Estiatoria.gr Premium Awards για την εξειδίκευσή του πάνω στο κρέας! Μάλιστα, η φήμη του εστιατορίου ξεπέρασε τη διάκριση… με τη διεύθυνση του να εμμένει σταθερά στην άριστη ποιότητα και στις μοναδικές ντόπιες κοπές, εξελίσσοντας την τοπική γαστρονομία του νησιού. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα Ελληνικών Ναξιώτικων κοπών “steaks ωρίμανσης” σε μοσχάρι όπως: Σπαλομπριζόλα, Πικάνια, T-Bone, Rib- eye, Tomahawk και αρκετά κρεατικά ακόμα, όπως κεμπάπ, burgers και χειροποίητα λουκάνικα. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην σωστή απόδοση του κρέατος όπως το προτιμάει ο πελάτης…, ώστε όλη γεύση και η αυθεντικότητα των τοπικών θησαυρών να απολαμβάνονται στο ακέραιο την ίδια ώρα που οι θρεπτικές ουσίες παραμένουν πλούσιες! Εκτός από την άριστη γνώση και προσφορά των πιο ποιοτικών steaks, θα βρείτε τοπικά προϊόντα όπως Ναξιώτικο τυρί σε συγκλονιστικές προτάσεις ορεκτικών και την γευστικότερη χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας που συνοδεύει την τριλογία Ναξιώτικων παναρισμένων τυριών που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Εννοείτε πως θα απολαύσετε τις διάσημες τηγανητές πατάτες της Νάξου όπως δεν τις έχετε απολαύσει πουθενά, “κυδωνάτες” στο Λαδόχαρτο που δεν θα βρείτε αλλού στο νησί! Το ψωμάκι είναι επίσης χειροποίητο!

Βραβευμένο εστιατόριο

Ο Νίκος Κεραμίδας είναι ένας Ναξιώτης επιτυχημένος Chef και επιχειρηματίας της εστίασης που έστρεψε το βλέμμα του από πολύ νωρίς προς την ποιοτική απόδοση του κρέατος στο πιάτο και στις εξεζητημένες κοπές. Οι υψηλές προσδοκίες και το ταλέντο του, τον έφεραν δίπλα στον παγκόσμιο οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GTBB με επίσημες πιστοποιήσεις όπως το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας 2022 Gold Medal of Honor by GTBB και το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® 2023 Authentic Greek Cuisine Awards. Το κυριότερο όλων είναι ότι κέρδισε γρήγορα τις προτιμήσεις του κοινού, φέροντας το εστιατόριο του Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον στην πρώτη θέση, δημιουργώντας έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης ποιοτικής γαστρονομίας στη Νάξο και στις Κυκλάδες γενικότερα. Σήμερα, ο Νίκος Κεραμίδας άριστος γνώστης των τεχνικών ψησίματος σε ελληνικές και ξένες κοπές, προσφέρει γεύσεις με μοναδικό χαρακτήρα ακόμα και σε τακτικούς πελάτες από το εξωτερικό, εκτός από Έλληνες celebrities, που σπεύδουν στο φημισμένο εστιατόριο στη Νάξο, αποκλειστικά με σκοπό να γευτούν φυσικά το άριστο κρέας του, αλλά και παραδοσιακές συνταγές, σύγχρονα δομημένες από ντόπια υλικά! Όπως δήλωσε ο ίδιος Νίκος Κεραμίδας στο Estiatoria.grΤα ντόπια υλικά που προσφέρει το νησί από μόνα τους αποτελούν έναν θησαυρό ανεκτίμητής αξίας… Εμείς στο εστιατόριο τα σεβόμαστε και γνωρίζουμε τα μυστικά εκείνα που θα μεταδώσουν στην παλέτα του ουρανίσκου, έντονες συγκινήσεις και σπάνιες γαστρονομικές εμπειρίες…”

  • Ο Meat Expert Νίκος Κεραμίδας είναι μια προσωπικότητα που διακρίνεται από καινοτομία, σεβασμό προς την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου του, σύγχρονη νοοτροπία, και γνώσεις να ανασυνθέτει τις πρώτες ύλες με άριστο τρόπο συντηρώντας την αυθεντικότητά τους. Το τοπίο από την βεράντα του εστιατορίου μοιάζει με καμβά έργου τέχνης μαγεύοντας τον επισκέπτη, σε ένα γενικότερο περιβάλλον ζεστασιάς και φιλοξενίας.

  • Γευστικές αναμνήσεις του Νίκου Κεραμίδα

Ο Ν. Κεραμίδας ανήκει στην 4η γενιά μαγείρων της συνεχόμενης εστιατορικής παράδοσης της οικογενείας του… Ήταν μόλις παιδί όταν θυμάται τον παππού του να του προσφέρει το διάσημο αρνίσιο παϊδάκι της Νάξου, ζουμερό και καλοψημένο με αλάτι… Δύο υλικά και όμως τόσο πλούσια σαν γευστικό αποτέλεσμα! Η αγάπη για το κρέας άρχισε μόλις να ξυπνάει μέσα του…Σήμερα μαζί με το μεράκι, αυτή η αγάπη καρποφορεί! Στο Λαδόχαρτο Κρεατοφαγείον το κρέας ακολουθεί ιεροτελεστία, τεμαχίζεται στο τραπέζι του πελάτη με τα κοφτερά μαχαίρια του Νίκου και όπως είναι καυτό, πέφτει πάνω του το αλάτι… Το κρέας πότε βγαίνει από την ακριβή καμπάνα του καπνίσματος, πότε από τη σχάρα! Το αλάτι για τον Νίκο όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι το «αλάτι της ζωής», εκείνο το συστατικό που ενεργοποιεί τους γευστικούς κάλυκες… και είναι αλάτι όχι κοινό, αλλά από τον ευρύτερο τόπο του, τις Μικρές Κυκλάδες! 


 

 

image