KOOK GASTRO HOUSE | ΕΝΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ PROJECT ΥΨΗΛΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ CHEF ΦΩΤΗ ΠΑΣΤΡΑ! #artdelatable #highendgastronomy Highly recommended by Estiatoria.gr

Kook Gastro House. Μία δυνατή γαστρονομική πρόταση στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας όπου στεγάζεται σε ένα πανέμορφο διώροφο  νεοκλασικό που χρονολογείται από το 1890. Χώρος υψηλής αισθητικής με ευρύχωρες ροτόντες και μικρές μοντέρνες πινελιές στην κεντρική σάλα όπως η ανοιχτή κουζίνα , η εξωτερική κάβα περίπου 50 ετικετών ελληνικών κρασιών καθώς και το κατά βάση σύγχρονο art de la table συνεισφέρουν στο να γίνεται η συνολική εμπειρία πιο σημερινή και να συμβαδίζει με την προοδευτική ευρωπαϊκή  κουζίνα του.

Ο επιτυχημένος και έμπειρος σεφ, παρόλα αυτά νέος, Φώτης Πάστρας μαζί με τον διακεκριμένο επιχειρηματία στην πόλη του στο χώρο της εστίασης Παναγιώτη Δρακόπουλο και με την οργανωμένη ομάδα του ΚΟΟΚ φροντίζουν ώστε κάθε επίσκεψη σας να μείνει αξέχαστη. Το μενού φυσικά επιμελείται αποκλειστικά ο αναγνωρισμένος  σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Φώτης Πάστρας το οποίο διακρίνεται σε ένα πιο μεσογειακό μεσημεριανό μενού και σε ένα πιο γαστρονομικά εκλεπτυσμένο βραδινό μενού. Η φιλοσοφία απλή, αλλά καθόλου απλοϊκή, τόσο στη σύλληψη, όσο και στην εκτέλεση.    Main picture «Cheese cake η νέα ελληνική εκδοχή – (Βάση χειροποίητου μπισκότου)»

Ο Chef και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Φώτης Πάστρας

Οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δημιουργική ματιά του σεφ η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας επιτυγχάνεται αβίαστα στο μέγιστο βαθμό. Τόσο το βραδινό μενού όσο και το μεσημεριανό κινούνται στο ίδιο μοτίβο που αποτελείται από τα πιο ιδιαίτερα starters ,σαλάτες, κυρίως πιάτα που καλύπτουν  κάθε γευστική προτίμηση και για φινάλε οι πιο γλυκές ‘’αμαρτίες’’ στις οποίες βάζει την σφραγίδα του ο μετρ της ζαχαροπλαστικής,  ο καταξιωμένος pastry chef Χρήστος Βέργαδος. Αδιαμφισβήτητα η συνεργασία αυτή εκφράζει την απόλυτη γευστική αρμονία και παρουσιάζουν μια ευρωπαϊκή κουζίνα χάρμα οφθαλμών και τέρψει ουρανίσκου.

Ό,τι δημιουργείται στην κουζίνα του ΚΟΟΚ GASTRO HOUSE  είναι ανεπιφύλακτα χειροποίητο με φρέσκα και εποχικά υλικά και σε αυτό οφείλεται η ανανεωμένη  συχνή αλλαγή μενού από τον σεφ. .. Καθημερινά ζυμώνεται το αφράτο ψωμί που φτάνει στο τραπέζι σας αποκλειστικά από δικό μας ξυλόφουρνο , καθώς και κάθε είδους ζυμαρικό που διαθέτει το μενού του ΚΟΟΚ δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τη γαστρονομική εμπειρία του επισκέπτη συμπληρώνει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιού με επιλεγμένες ετικέτες με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα , αγγίζοντας το 60% των φιαλών που φυλάσσονται από εμάς, όπου υπάρχουν περίπου 50 προτάσεις κρασιών by the glass, οι οποίες μάλιστα εναλλάσσονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ο λογαριασμός ανά άτομο κοστολογείται από 30 εως και 50 ευρώ ανάλογα τις προτιμήσεις. Το KOOK GASTRO HOUSE φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας της πόλης και να φέρει τους  επισκέπτες του σε επαφή με την καλύτερη όψη της προοδευτικής μεσογειακής  και ευρωπαϊκής casual γαστρονομίας.

Αλμυρή τάρτα με μπεσαμέλ τυριών


Φιλέτο λαβράκι σε κρέμα σπανάκι

Βελουτέ Κολοκύθας με τσιπς προσούτο

Τριλογία mini burger (βουβαλίσιο-σολομό-γαλοπούλα)

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ KOOK GASTRO HOUSE ΕΔΩ