CRASH TASTE στο MUSHROOM στη Γλυφάδα!
(Κριτική κουζίνας εστιατορίων από τον Στ.Σιμωτά)
Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγίου Νικολάου 48 – 2109603943


Μανιτάρια. Υλικό πρωτεϊνικό μα συνάμα ελαφρύ, χωρίς λίπη ή τοξίνες, καταλαμβάνει θέση κρέατος, ενώ έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Απαντώνται περί τα 700 είδη παγκοσμίως από τα οποία τα 150 μπορούμε να τα γευτούμε και στη χώρα μας.
Αυτό και κάναμε…
Τα συναντήσαμε σε πολλές παραλλαγές από ενδιαφέρουσες συνταγές, μια όμορφη φιλική βραδιά Τρίτης, όπου ο χειμώνας έξω απαιτούσε αδιαπραγμάτευτα ποιοτικό φαγητό.
Mushroom λοιπόν, με μοναδικότητα στην πρωτοτυπία για την Ελλάδα και το estiatoria.gr επί της δοκιμής…
Το περιβάλλον. Αρμονία στοιχείων και υλικών όπου επικρατεί το γκρι, το χρυσό, το μπεζ, το μαύρο και το ξύλο. Ήρεμη αισθητική και ανισόπεδο design όπου όλες οι επιλογές των Τραπεζιών δίνουν θέα στον εξωτερικό χώρο.
Η γευσιγνωσία που ακολουθεί είναι αβίαστη και ευχάριστη σε ήχους απαλής, διακριτικής μουσικής.
Ο κατάλογος είναι λιτός, με αισθητική και αυτοπεποίθηση με συγκεκριμένες προτάσεις σε πιάτα που προορίζονται να ικανοποιήσουν περήφανα τους λάτρεις της γεύσης.
Ο σεφ προτείνει από ζεστά ορεκτικά ποικιλία μανιταριών σε πορτσίνι, πορτομπέλο και dips, πεϊνιρλί με βασιλικούς πλευρώτους κ.ά., από σαλάτες ρόκα με κατσικίσιο τυρί, τρυφερά φύλλα σπανάκι με ραγκού μανιταριών, ενώ στα κυρίως βρίσκουμε ρολό κόκκορα σε μέλι από έλατο, μοσχαρίσιο φιλέτο κρούστας με πατάτες βουτύρουή οσομπούκο με σάλτσα μανιταριών και σπανάκι στον ατμό.
Συνοδεύουμε τις επιλογές μας με κρύα λευκή ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ που ρέει σταθερά στα ποτήρια μας.
Τα επιδόρπια. Γλυκό κουταλιού μανιτάρι, λάβα σοκολάτας, παγωτό φυστίκι, φρούτα του δάσους και μηλόπιτα για να ακολουθήσουν τα κοκτέιλ με μαστίχα, σύκο, τσίπουρο και ρούμι.
Το σέρβις γνήσιο, διακριτικό και πρόσχαρο συνόδευε υποστηρικτικά όλες μας τις επιλογές, ενώ ήταν πρόθυμο να μοιραστεί μαζί μας μυστικά της κουζίνας, αλλά και της ιστορίας των μανιταριών.
Με αγάπη για την κουζίνα, βαθειά γνώση επί του αντικειμένου, σεβασμό στο καλό έδεσμα και προσιτές τιμές για τον πελάτη, το MUSHROOM αισίως κλείνει τον 2ο μήνα επιτυχημένης λειτουργίας του και μας προτείνει ιδιαίτερα ελκυστικές επιλογές menu για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
Για λάτρεις του είδους και όχι μόνο…!!!
Στέφανος Σιμωτάς – Γευσιγνώστης δημοσιογράφος (estiatoria.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ MUSHROOM ΕΔΩ
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});