Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ | ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ…
To 1995 δύο φίλοι που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό, ο Παναγιώτης Μαζαράκης και ο Τάσος Δήμας, αξιοποιούν τις γνώσεις τους στον χώρο των τροφίμων και ιδρύουν το πρώτο εστιατόριο «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» στα Ανω Πατήσια.
Φέρνοντας στη μόδα τη “διακόσμηση σε στυλ μπακάλικο”, με κονσέρβες και βαζάκια σε ράφια, παλιές διαφημίσεις προϊόντων και τα κλασικά τραπεζάκια ΅ε το συρτάρι για τα μαχαιροπίρουνα, έδωσαν μια άλλη διάσταση στην καθημερινότητα μας, γεμάτη χρώμα και παράδοση.
Συγκέντρωσαν συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, επέλεξαν τις καλύτερες πρώτες ύλες και άρχισαν να εξελίσσουν δημιουργικά τη δοκιμασμένη και αγαπητή σε όλους μας ελληνική κουζίνα
Σήμερα η ποιοτική αλυσίδα “μοντέρνας ελληνικής κουζίνας” αποτελείται από 4 εστιατόρια που μοιράζονται την αγάπη του κόσμου αποτελώντας πόλο έλξης και στολίδι για την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας ανεβάζει τον πήχη σε αυτό που ονομάζουμε ελληνικό φαγητό, προσφέροντας με καινούριες τεχνικές, γευστικές απολαύσεις που ερεθίζουν και ξυπνούν τη μνήμη μας.
Ο “Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας” κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την αγάπη του κόσμου με τις ποιοτικές συνταγές και τις ευνοϊκές τιμές, αλλά έβαλε ένα μεγάλο λιθαράκι στην ανάπτυξη της ελληνικής εστίασης και της ελληνικής κουζίνας… Το μέλλον αναμένεται γεμάτο από εκπλήξεις για τα εστιατόρια του Τζίτζικα και Μέρμηγκα!
Προτείνεται από το Estiatoria.gr
Σταβλίσια στα κάρβουνα με ψητή ντομάτα και πατάτες baby
.jpg)
“Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου να αποτελούν την βάση της γαστρονομικής μας φιλοσοφίας αλλά και με gourmet δημιουργίες που εξελίσσουν την ελληνική παράδοση παρουσιάζουμε ένα ευρέως φάσματος μενού που σκοπός μας είναι να ικανοποιήσει τις όποιες γευστικές αλλά και οικονομικές σας απαιτήσεις”.
►Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΕ 4 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΗΦΙΣΙΑ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ | ΣΥΝΤΑΓΜΑ | ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
Μιλφέιγ λαχανικών, τυρί μαστέλο Χίου με ψητά λαχανικά και σάλτσα βασιλικού
.jpg)
Κρασιά “Είκοσι επετειακό” (20 χρόνια Τζίτζικας και Μέρμηκας) σε συνεργασία με το οινοποιείο “Κλαούντια Παπαγιάννη” Red wine Syrah / Merlot / Xinomavro / και White wine Sauvignon Blanc / Assyrtiko
Γραβιέρα Νάξου τηγανητή με σουσάμι, μέλι Ταυγέτου και μπέικον
Σαντορινιό, φιλετάκια χοιρινού με σως κρασιού, κάπαρη και πουρέ από πατάτα και μελιτζάνα
Μαστιχάτο κοτόπουλο κοτόπουλο φιλέτο σε φωλιά κανταϊφιού με σως Χιώτικης μαστίχας και μπέικον
►Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΣΕ 4 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΗΦΙΣΙΑ | ΧΑΛΑΝΔΡΙ | ΣΥΝΤΑΓΜΑ | ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ