ΤΑΣΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ | ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ… ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! #exclusive #lefkesproject #Highendgastronomy By ESTIATORIA.GR

Κατάφερε να δημιουργήσει τον πρώτο όμιλο εστιατορίων που επεκτάθηκε στην Αμερική. Είναι ο Τάσος Ντούμας που έκανε τις “Λεύκες” να φτάσουν στην άκρη της γης! Το “Πρόσωπο για την Ελληνική Γαστρονομία 2017-18” βραβευθείς στο  “Μέγαρο Μουσικής Αθηνών” και εκείνος που άρχισε να εμπνέει τον κάθε νέο chef στα πρώτα του βήματα… Είναι ο εμπνευστής του Modern Greek Cuisine που κατάφερε με καίριες παρεμβάσεις στη δόμηση της γεύσης και στο food styling  να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελληνική Γαστρονομία.

  • Exclusive by Estiatoria.gr 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Οι Λεύκες στο Γαλάτσι είναι η αφετηρία, ο άξονας για την εξέλιξη του ομίλου. Βραβευμένο εστιατόριο με πολλές καινοτομίες όπως και ο υπερσύγχρονος φούρνος πέτρας που βγάζει φρεσκοψημένες ζύμες, το εστιατόριο που ο κόσμος έχει αγαπήσει με ξεχωριστό τρόπο! Εκεί, εστιάζει ο Τάσος Ντούμας στο μαγειρευτό αλλά και σε σύγχρονες προτάσεις. Το δεύτερο εστιατόριο είναι το Lefkes on the side, εκεί η πιο δημιουργική open-kitchen εστιάζει στο κρέας αλλά και σε pasta, ριζότα καθώς και άλλες gourmet προτάσεις. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως το Lefkes on the side είναι το σπίτι της Ελληνικής Γαστρονομίας. Στη Σαντορίνη οι Λεύκες στεγάζονται σε μια Canava του 1948 και αλλάζουν την γαστρονομία του νησιού… Εκεί ο Τάσος Ντούμας θέτει σε εφαρμογή τα μυστικά της τοπικής γαστρονομίας, σε ένα απόμερο σημείο της Σαντορίνης, στην Φοινικιά της Οίας, που χάρη στις Λεύκες, το μέρος άρχισε να κερδίζει έδαφος και να αναδεικνύει την τοπική κουλτούρα. Τέλος, χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια άκρη στην επιτυχημένη πορεία… το New Jersey των ΗΠΑ υποδέχεται το Lefkes Estiatorio, ένα ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στο ψάρι και σε σύγχρονες μεσογειακές και τοπικές ελληνικές παραδοσιακές προτάσεις με μοντέρνα απόδοση. Ο κόσμος ξεκίνησε να το “λατρεύει” από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Οι πρώτες σκέψεις…

Όταν έβαλε κλειδί στο εστιατόριο lefkes της Αμερικής, ο Τάσος Ντούμας μόλις είχε ανοίξει έναν νέο δρόμο για την Ελληνική γεύση σε μια άλλη ήπειρο… Όταν τον ρωτήσαμε σαν Estiatoria.gr τις πρώτες του σκέψεις, μας απάντησε: Απόλαυσέ το σταγόνα – σταγόνα!

Food Styling, η γνώμη του Τάσου Ντούμα:

Είναι άχρηστο χωρίς το βάθος της γεύσης… Το χρησιμοποιούσαν και το χρησιμοποιούν με σκοπό να κουκουλώσουν την κακή ποιότητα. Σε εμάς το food styling έρχεται ως συνέχεια της ποιότητας και της αλήθειας που κρύβει το πιάτο μέσα του.

Για τους νέους chef προτείνει ο Τάσος Ντούμας:

Να το κάνουν όχι για μόδα αλλά γιατί το αγαπούν!

 

Estiatoria.gr: Ο Τάσος Ντούμας ολιγομίλητος αλλά μιλώντας ουσιαστικά μόνο με πράξεις είναι ο σύμβουλος γεύσης, ο Chef, ο επιχειρηματίας και εκείνος που περνάει τάσεις αλλά που βοηθάει αυτόν τον χώρο, ο οποίος τον έφτασε με σκληρή δουλειά στην κορυφή και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

  • Το Estiatoria.gr είναι δίπλα στις μεγαλύτερες προσωπικότητες της γαστρονομίας!

 

Lefkes Estiatorio – 495 Sylvan Avenue 07632 Englewood Cliffs, New Jersey

Σπαλομπριζόλα

Κριθαρότο με σπιτικό ζωμό μοσχαριού

Πικάνια σε σουβλάκι

Κοτόπιτα

Burger προβατίνα με κρέμα μελιτζάνας

Ριζότο αχλάδι με γκοργκοντζόλα